Mozgalmasan zárta az esztendőt a Kőrös Judo SE, a nagykőrösi fiatalok jó néhány versenyen vettek részt 2023 utolsó hetei során. A Nagykőrös Önkormányzati Hírek beszámolója.




Szinte már hagyományosan Mórahalom adott helyet az év utolsó két korosztályos országos bajnokságának, a diák C-korosztály és a felnőtt harmadosztály versenyzői állhattak tatamira. A Kőrös Judo SE diák versenyzői folytatták idei remek szereplésüket, és érmekkel, pontszerző helyezésekkel térhettek haza.

A lányok között Sáfár Danica koronázta meg idei kiváló szereplését, aki minden mérkőzését idő előtt befejezve, magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet. Sajnos nem sikerült ugyanez a bravúr az ebben az évben szintén kiválóan szereplő Karai Annának, aki ezüstérmet szerzett. A szépen szereplő lányok két bronzérmet szereztek Papp Réka és Tóth Viktória révén, valamint ötödik helyezést ért el Kis Alexandra és Végh Adél. A fiúk között bronzérmes lett a rendkívül erős mezőnyben Pécsi-Dézsi Herman, valamint Szűcs Marcell. Lecsúszott a dobogóról Tóth-Kozári Kende, aki szép győzelmekkel jutott a legjobb négy közé, de a döntőbe jutásért és a bronzmeccsen is vereséget szenvedett, így ötödik helyezést ért el. Dömök Nándor az első mérkőzésén bírói döntéses vereséget szenvedett és legyőzője is kikapott, így helyezetlenül zárt.

A felnőtt harmadosztályban Balog Ádám lépett szőnyegre, aki két győzelemmel szintén a legjobb négy közé került, de vereséget szenvedett a döntőbe jutásért, majd a bronzmeccsen sem tudott javítani, így az ötödik helyen végzett.




Nemzetközi utánpótlás versenyen Belgrádban járt a Kőrös JSE küldöttsége, az egyszerűsített visszamérkőzéses rendszerben lebonyolított, remek mezőnyt felvonultató viadalon sajnos a nagykőrösiek közül Karai Anna arany-, Sáfár Danica ezüst-, Dömök Nándor bronzérmet szerzett, Pécs-Dézsi Herman az ötödik, Bárány László pedig a hetedik helyen végzett.




Kecskeméten, a Mercedes-Benz Kosárakadémia csarnokában léptek tatamira a Kőrös Judo SE tíz évnél fiatalabb gyermekei, akik a ,,Mindenkinek aranyérmet” elnevezésű játékos judovetélkedőn vettek részt. A rendezvény célja volt a versenyzésre felkészítés, így a kicsik négy-öt fős csoportokban küzdöttek egymással, edzői felügyelet mellett. A nagykőrösiek remekül szerepeltek, hiszen nem sok esetben hagyták el vesztesen a tatamit. A kis csapat tagja volt Bárány László, Bakos József, Tóth Alexa, Szívós-Tóth Lili, Bajáki Bálint, Bányai Bojan, Tóth-Kozári Csongor, Balog Szofia, Mihály Dominik, Gönczi Milán, Bajáki Regő és Besenyei Roland.




Cegléden rendezték meg a serdülő B-korosztály országos bajnokságát, amelyen a nagykőrösiek közül zömmel a tizenkét évesek léptek tatamira. Az idősebbek között adósak maradtak a jó eredményekkel, egyedül Bogdán Márk zárt a pontszerző hetedik helyen. Bakó György, Sáfár Maximilián, Szepesi Álmos egy-egy, Szendi Martin, Petrák Norbert és Zsarnai Máté pedig két-két vereséggel helyezetlenül zárt az erős mezőnyben.

Ezt követően Budapesten szerepeltek az idősebbek, a felnőtt másodosztályú országos bajnokságon a két rutinos – bár kissé aluledzett – versenyző, Horváth Luca és Hajdú Eszter hozta magát, hiszen három-három győzelemmel bejutott a döntőbe, ott viszont már kevés volt a rutin, így mindketten ezüstéremmel térhettek haza. Kellemes meglepetés volt Zsarnai Zsolt szereplése, aki ifiként szintén ezüstérmet szerzett, így a kőrösiek három második helyezést értek el a pontszerző versenyen.

Nagykőrösön továbbra is folytatódnak az óvodás-mozgásfejlesztő Ukido foglalkozások, valamint a többcsoportos tanfolyamok, amelyekre folyamatosan lehet jelentkezni a Kinizsi Sportcentrum judo edzőtermében személyesen, vagy a 06 (70) 374-9525-ös telefonszámon keresztül, Hajdú László edzőnél.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Nagykőrös Önkormányzati Hírek)