Elkészült a Magyar Judo Szövetség éves, eredmények, korosztályok és nemek alapján összeállított rangsora, ezek alapján Csongrád-Csanád vármegyéből hét klub került a százhúsz, legalább két pontot szerzett egyesület közé. A Délmagyar beszámolója.




A remek eredményeket elérő Szatymazi SE csapata lett
tavaly a legjobb judoklub Csongrád-Csanádban


Akárcsak egy évvel korábban, 2023-ban is a Budapest Honvéd SE lett Magyarország legeredményesebb klubja, a Magyar Judo Szövetség egyesületi pontversenyét nagy fölénnyel nyerték a honvédosok, az összesített rangsor második helyén a Pánczél Gábor vezette MTK Budapest végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Braun Ákos vezetőedző csapata, az Atomerőmű SE kapaszkodott fel.

Tavaly összesen százhúsz klub gyűjtött pontokat, és bőven találhattunk a mezőnyben Csongrád-Csanád vármegyei egyesületeket is. A mindent korosztályt és a két nemet magában foglaló összesített pontversenyben a Szatymazi SE a huszadik, a Szegedi Judo SE a harminchetedik, a hódmezővásárhelyi Hód Judo a negyvenkettedik, a Mórahalom a negyvennegyedik, a szentesi Pollák DSE a nyolcvanegyedik, a Domaszéki JISE a nyolcvanötödik, a Szeged-Szőreg SE pedig a százhuszadik helyen végzett.

Érdekesebb és jobb eredmények jönnek ki, ha egy kicsit boncolgatjuk a sorrendeket. A magyar bajnoki egyesületi rangsorban például a Szatymaz hatodik, míg a csapatbajnoki egyesületi tabellán harmadik lett, de a magyar bajnokságok eredményei alapján sem rossz a szatymaziak nyolcadik helye a férfiaknál és a tizenharmadik helye a nőknél.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Délmagyar)