Rekordévet zárt a Diósdi DSE-Érdi JC együttese, amely honlapján foglalta össze az esztendő eseményeit. „Komoly kihívásokkal nézett szembe 2020-ban judocsapatunk. A járvány miatt tavasszal és ősszel is veszélybe került a működésünk, példátlan összefogás eredményeként mégis sikerült sikeres évet zárnunk.”




„A nemzetközi versenyek a járványügyi korlátozások miatt többségükben elmaradtak az idei szezonban, de hazai színtéren sikerült komoly eredményeket elérni, sportolóinknak az eddigi legtöbb magyar bajnoki érmet tudták összegyűjteni ebben az évben. A legkisebb versenyző korosztálytól (10 éves) a felnőtt első osztályú országos bajnokságig minden korosztályban sikerült dobogóra állniuk, összesen tizenhat érmet szereztek!

A legfiatalabbak között magyar bajnok lett Helfrich Mátron (diák C-korosztály, 55 kg), Dudás Regina (30 kg) ezüst, Bodor Szilamér (45 kg) bronzérmet szerzett. A serdülő B-korosztályban Horváth Nándor (50 kg) ezüst-, Rield Ákos (32 kg) pedig bronzérmes lett. A serdülő korosztályban Jüttner Janka (48 kg) ezüstérmet szerzett, Kisfaludi Eszter (63 kg) és Horváth Nándor (55 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az ifjúsági B-korosztályban Jüttner Janka bronzérmesként zárt. Az ifjúsági korosztályban Vargha Zsolt (81 kg) magyar bajnok lett, Hajdu Ilang (52 kg) ezüst-, Kovács Boglárka (63 kg) és Jüttner Janka (44 kg) pedig bronzérmet szerzett.




Riedl Dóri sikeres danvizsgát tett Cegléden, megszerezte a fekete övet


A junior B-korosztályban Vargha Zsolt (90 kg) ezüstérmes lett, a junior korosztályban Jüttner Janka (44 kg) a harmadik helyen zárt. A felnőtt első osztályban Hajdu Ilangnak (52 kg) sikerült bronzérmet szereznie a magyar bajnokságon.

Idei rekorderünk Janka lett, akinek négy korosztályban is sikerült felküzdenie magát a bajnoki dobogóra! Több sportolónk ért el ezen kívül pontszerző helyezést, ötödik helyezett lett Bodor Sára, Darabos Gergő, Riedl Ákos és Vargha Zsolt, hetedik helyezett Bédi László, Jüttner Ábel és Vörös Vilmos. Egyesületünk az ország több mint kétszáz egyesülete közül a magyar bajnoki eredmények alapján a rangsor tizenkilencedik helyén végzett, a nemzetközi eredményeket is figyelembe véve pedig huszonkettedik lett.

Köszönjük a támogatást a Woodland Kft-nek, a Ligeti Gyógyszertárnak, a Centvenker Kft-nek, a Támogatói Klub tagjainak és mindenkinek, aki segítette a munkánkat!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Judoklub)