A szaúdi fővárosban megrendezett World Combat Games, vagyis a küzdősportok világjátékán a judo a vegyes csapatversennyel képviseltette magát, tizennégy ország részvételével. Az IJF beszámolója.




A váratlan eredmények egyik magyarázata a sok fiatal sportolót tömörítő csapatok összeállításában keresendő, sok ifjú számára ez volt az első szereplés a nemzetközi színtéren. Ez csak izgalmasabbá tette a tornát, hiszen minden lehetségesnek tűnt.

A nap első és legnagyobb meglepetését az okozta, hogy Japán nem jutott be a fináléba, az elődöntőben a friss erőkből álló Brazíliától kapott ki. A dél-amerikai judósok megmutatták, hogy nem hiába vannak ott, előbb kiejtették Grúziát, majd Németországot is.

Az alsó ágon nyilván a dobogón „általában” jelenlévő Franciaország menetelésére számítottunk, de a gallok kikaptak Algériától, s a vigaszágon sem tudtak javítani, erről Hollandia gondoskodott.

Az alsó ágon az üzbég sportolók csatlakoztak Brazíliához a döntőben, ahol egy ideig szoros volt az állás, de végül Üzbegisztán 4–2 arányban diadalmaskodott.


A végeredmény

1. Üzbegisztán
2. Brazília
3. Algéria
3. Japán
5. Németország
5. Hollandia
7. Kuba
7. Franciaország



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: IJF)