Az előkészületek utolsó szakaszához érkezett a Csizkova Arena építése, amely az idei Európa Játékok egyik helyszíne lesz Minszkben. Itt rendezik majd a judotornát is.




Május elején a LED-fények üzembe helyezésével és a szükséges transzparensek kihelyezésével kezdődnek a végső simítások, így kilenc hónappal az augusztusi tesztversenyek után már be is fejeződnek a munkálatok. A játékok sportlétesítményeiért felelős Oleg Kucsmaszov szerint egyértelműen siker volt a próbaesemény.

„Sok dolog már készen áll a játékokra. Még egy kicsit dolgoznunk kell az aréna felosztásán, az edző-, díjátadó-, és versenyzónák kialakításán” – mondta Kucsmaszov.

„Azt is eldöntöttük, hogy a játékok idején egy edzőtábort szervezünk a fiatal judósoknak a világ minden tájáról. Az utazás és szállás költségeit az Európai Judo Szövetség finanszírozza számukra” – tette hozzá.

A második Európa Játékok judoversenyét – amely ebben az évben a hivatalos felnőtt olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság lesz – június 22. és 25. között rendezik majd Minszkben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság)