Szombaton a grúziai Goriban rendezték meg a klubcsapatok első Európa-bajnokságát, amelyen a korábbi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-résztvevő együttesek vehettek részt.




A Sporting bronzérmes csapata, Pupp Rékával (jobbról)


A viadalnak – amelet továbbra is Bajnokok Ligájának neveznek – két magyar résztvevője is volt, Európa-bajnoki bronzérmesünk, Pupp Réka a portugál Sporting Lisszabon, az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián pedig a spanyol JC Stabia meghívását fogadta el, mindketten sztárokkal teletűzdelt csapatban szerepelhettek, s mindketten ki is tettek magukért!

A hölgyeknél a Sporting a francia Blanc Mesnil ellen kezdett. Érdekesség, hogy tavaly a francia klub színeiben lett Európa Liga-bronzérmes Pupp Réka, de ezúttal ellenfélként lépett tatamira, s a mongol Bishrelt elleni sikerrel járult hozzá a portugálok 3-2-es győzelméhez.

Az elődöntőben a szerb Crvena Zvezda volt az ellenfél. Rékának ezúttal nem sikerült nyernie, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes brit Giles nyert, s végül a szülés után visszatérő francia szupersztárral, Clarisse Agbegnenouval megerősített szerb csapat nyert (2-3).

A bronzmeccsen a török Galatasaray ellen újabb kiélezett csata következett, s bár az olimpiai bajnok koszovói Krasniqi nyerni tudott Réka ellen, a portugál csapatból Katie Yeats-Brown, Rochele Nunes és Telma Monteiro is hozta a saját párharcát, s a Sporting megszerezte a bronzérmet! (3-2)

A nőknél a Gneto-testvérekkel felálló francia USOLJJ magabiztosan nyert az ugyancsag francia Champigny ellen (5-0).




A bronzérmes JC Stabia, soraiban Tóth Krisztiánnal (balról)


A férfiaknál a JC Stabia vereséggel kezdett, a grúz Golden Gori 3-2-re nyerni tudott, Tóth Krisztián ezúttal alul maradt Luka Maisuradzével szemben.

A vigaszágon azonban nagy bravúrral kezdett a JC Stabia, legyőzte a Teddy Rinerrel felálló Paris SG-t! Tóth Krisztián kezdett győzelemmel Alexis Mathieu ellen, a riválisból Riner mellett csak az olasz Lombardo tudott győzelmet szerezni, a spanyoloknál azonban David Garcia és a török Albayrak is nyert (3-2).

A bronzéremért hengereltek a spanyolok, lelépték a francia SGS Judo csapatát (5-0) ezzel megszerezték a Bajnokok Ligája bronzérmét. A döntőben a Majdov, Doszen, Buncsics, Orujov, Mollaei összeállítású Crvena Zvezda nem bírt a grúz Fighterrel, amelyben Gugava, Tusisvili, Niniasvili, Csikelidze és Grigalasvili kapott szerepet, végül az olimpiai bajnok Grigalasvili döntötte el a párharcot (3-2).


Klubcsapatok Európa-bajnoksága, Gori

FÉRFIAK
1. Fighter (grúz)
2. Crvena Zvezda (szerb)
3. Golden Gori (grúz)
3. JC Stabia (spanyol)
5. Area (grúz)
5. SGS Judo (francia)
7. Arisz (görög)
7. Paris SG (francia)

NŐK
1. USOLJJ (francia)
2. RSC de Champigny (francia)
3. Paris SG (francia)
3. Benfica (portugál)
5. Galatasaray (török)
5. Bland Mesnil (francia)
7. Crvena Zvezda (szerb)
7. Valencia (spanyol)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)