A poreci ifjúsági Európa-bajnokság zárónapján a vegyes csapatversenyre került sor, amelyen a magyar válogatott három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyezést szerezte meg.



A mieink Bulgária legjobbjai ellen léptek tatamira a legjobb nyolc közé jutásért, s kiélezett mérkőzésen 4–3 arányban nyerni tudtak, a mieink győzelmeit Balogh János (+81 kg), Vég Luca (48 kg) és Perlaki Hanna (+63 kg) hozta, a mindent eldöntő rájátszást Vég Luca húzta be.

A negyeddöntőben a favorit várt ránk, az egyéni küzdelmek éremtáblázatának első helyét megszerző Franciaország nem adott esélyt a mieinknek (0–4). A vigaszágon lehetett javítani, s ez sikerült is, Portugália csak egy meccset tudott nyerni (4–1). A mieink közül ezúttal Bognár Inez (63 kg), Major Ádám (81 kg), Perlaki Hanna és Dobos Levente (+81 kg) nyerte meg az összecsapását.

A vigaszági döntő ismét nagyon szoros csatát hozott, Horvátország ellen is döntetlenre állt az összecsapás hat találkozó után (Vég Luca, Balogh János és Major Ádám hozta a saját meccsét), s a győzelmet ezúttal is Vég Luca tudta kiharcolni (4–3).

Következhetett a bronzmérkőzés a rendkívül jó erőkből álló grúz válogatott ellen. Vég Luca ismét megtette a magáét, de a többiek nem tudták feltartóztatni a grúz rohamokat, a végeredmény 1–4 lett. A magyar válogatott jó teljesítményt nyújtva a pontszerző ötödik helyen zárta az ifjúsági Európa-bajnokság vegyes csapatversenyét.



Az aranyérmet Ukrajna szerezte meg, a fináléban 4–1 arányban legyőzve Franciaország nemzeti csapatát.


Ifjúsági Európa-bajnokság, Porec

Vegyes csapatverseny (14 induló)
1. Ukrajna
2. Franciaország
3. Grúzia
3. Azerbajdzsán
5. MAGYARORSZÁG
5. Lengyelország
7. Horvátország
7. Hollandia



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
EJU, Gabi Juan)