A győri Olimpiai Sportparkban öt korcsoport diákolimpiai országos döntőit rendezték meg a hétvégén, szombaton a diák A-, B- és C-, vasárnap a serdülő és a junior korcsoport küzdelmeire került sor.



A diákok diákolimpiai fináléján két fő híján ötszáz judoka tette próbára felkészültségét. Ezen az eseményen az oktatási intézmények színeiben indulnak a sportolók, de érdemes megjegyezni, hogy összesen nyolcvankét judoegyesület képviseltette magát.

A legeredményesebben ezen a napon a Ledényi Judo Iskola diákjai szerepeltek, hét arany- és egy ezüstérmet nyertek az egyesület sportolói, megelőzve a BHSE (6, 0, 2), a Kaposvári USE (5, 2, 4), a Miskolci VSI (3, 1, 6), a Koroncó-Tutti (3, 1, 0) és a Nagykanizsai JK (3, 1, 0) versenyzőit.



Vasárnap előbb a serdülők, majd a juniorok léptek tatamira a diákolimpiai döntőn, ezen a napon háromszázhuszonöt judoka szerepelt, nyolcvan egyesület volt ezúttal érintett. A két korosztály összesített éremtáblázatán a KSI SE (3, 2, 3) zárt az élen az UTE (3, 0, 0), a Rákosvidéke Hajtós DSE (3, 0, 0), a Ledényi JI (2, 0, 3), a DVTK (1, 3, 2) és a BHSE (1, 3, 2) előtt.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Fotó: Diákolimpia
Facebook)