„Zárt kapuk mögött” rendezik meg az idei orosz Grand Slam-viadalt, a tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának egyik legfontosabb állomását. A versenyzők mind tatamira léphetnek.



Az új típusú koronavírus-járvány fertőzötteinek száma a két kontinensen tívelő Oroszországban mindössze tizenhét fő volt hétfőn délutánig, a népes mezőnyt vonzó nemzetközi verseny megrendezésének kérdése mégis minisztériumi döntést igényelt. Az orosz sportminisztréium végül arról tájékoztatta a Nemzetközi Judo Szövetséget, hogy engedélyezi az esemény megrendezését, de nem járul hozzá, hogy nézők is jelen legyenek a tornán, vagyis a jekatyerinburgi sportcsarnokba csak a hivatalosan akkreditált személyek léphetnek majd be.

A Grand Slam-torna iránt óriási az érdeklődés, eddig nyolcvannyolc ország ötszázhatvanhárom judósa jelezte részvételét. Az orosz sportminisztérium közleménye kitért arra is, hogy nem kérnek előzetes egészségügyi igazolást a versenyre érkező sportolóktól, ám aki nem rendelkezik ilyennel, annak érkezéskor alapos vizsgálaton kell átesnie, s minden nap ellenőrizni fogják.

A pénteken kezdődő orosz Grand Slamre Magyarországról várhatóan tizenöt válogatott versenyzőnk utazik.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Judoinside
)