Kármán Andrea az ausztriai nemzetközi edzőtáborban sérült meg januárban, amikor ráakasztottak oldalról a lábára. Emiatt elég sok mindenből kimarad a felgyógyulásig, ami nagyjából egy év lesz, szeretett volna áprilisban elindulni az Európa-bajnokságon is. A Sportkórház írása.




„Nem szeretném abbahagyni, bár az az igazság, hogy ez már a negyedik műtétem, két váll- és egy csuklóműtétem is volt, most meg a lábam, szóval megtanultam újra és újra felépíteni magam. Az az igazság, hogy kicsit mindent vagy semmit típusú versenyző vagyok” – mondja Andrea.

Szóval most van egy éve, hogy higgadtan átgondolva újuljon meg, s térjen vissza a tatamira. A sportágválasztását is az motiválta anno, hogy küzdősportokban szeretett volna jó lenni. Kislányként nagyon eleven volt. Fiú ikertestvére birkózni járt, Andrea valami mást akart. Akkori osztálytársa anyukája ajánlotta a judót, s milyen jól tette! Lassan tizenhárom éve elválaszthatatlan e sportágtól.




„A legbüszkébb eddig az U23-as Európa-bajnokság egyéni ötödik és csapat harmadik helyezésemre vagyok. Ha nemcsak az eredményeket nézem, akkor meg arra, hogy a legjobb barátnőmet a judo során ismertem meg – mondja.

Két judós „vadmacska”? Andrea azt mondja, mivel nem egy súlycsoportban vannak, nem vetélytársak, viszont az azonos érdeklődés, azonos stílus révén nagyon jól össze tudnak kapcsolódni.

Andinak a nagyívű dobások a kedvencei, földharcban a forgatások, amikor túl tud járni az ellenfél eszén. Életkora szerint még nem, valójában már a felnőttek között is versenyez. Csak azért szomorú kissé, hogy a sérülések miatt a felnőttek világában még nem tudott olyan eredményt elérni, amit elvárna magától. Az idő persze neki dolgozik! Egyszerre tudatos és maximalista versenyző, s úgy véli, ez így is van rendjén az élsportban.

Rehabilitáció Sportkórházunkban, aztán vissza a sportba, hogy tovább haladjon álmai útján a célig. Szurkolunk, hogy a kemény munka sok örömet hozzon még számodra!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Sportkórház
Fotó: MJSZ, Horváth György
Sportkórház)