Mozgalmas volt a hétvége, hiszen a világ minden tájáról edzők és játékvezetők gyűltek össze Győrben, az Európai Judo Szövetséggel közösen szervezett IJF bírói és edzői szemináriuma alkalmából.




Dr. Tóth László (balról), Marius Vizer és Lisa Allan


Vasárnap az IJF elnöke, Marius Vizer volt a díszvendég, aki fontos üzenetet adott át minden résztvevőnek. A sportvezetőt elkísérte Lisa Allan, az IJF főtitkára és dr. Tóth László, az EJU elnöke.

„Új és bonyolult évbe lépünk a nemzetközi helyzet miatt. Mindazonáltal kulcsfontosságú, hogy judocsaládunk egységes maradjon, elősegítve a barátságot, a békét és az együttműködést. Túlemelkedünk a politikai intrikákon és konfliktusokon; értékeink és elveink mellett elkötelezett sportközösség vagyunk. Sok sikert kívánok a szemináriumhoz, és a legjobbakat kívánom minden igyekezetéhez. Alig várom, hogy hamarosan találkozzunk a World Judo Tour 2024 eseményein” – mondta köszöntőjében Marius Vizer.




A győri szeminárium résztvevői


Az IJF elnöke hozzátette: „A mai és az elmúlt időszakban a versenyeken látottak és korábbi edzőként látottak alapján úgy gondolom, hogy növelnünk kell az oktatásra fordított energiát. Mindannyiunknak ismernünk kell a judo módszereket, technikákat, szabályokat. Fokoznunk kell a klub- és válogatott szintű együttműködést az edzők között, figyelembe véve a nevelési részt és a versenybírókat is. Bíróinknak klubszinten aktívnak kell lenniük, tanítva és szemináriumokat szervezve a legjobb egyesületekben, minden országban. A szabályok betanításához részt kell venniük a válogatottak edzőtáborain is. Az olimpia után minden szinten fokozzuk az együttműködést a sportágon belül, az oktatás és a bírói szektor számára. Ez az egység kulcsa a judo sikerének, és mindannyiunknak segít abban, hogy a judo világosabbá és érthetőbbé váljon. A kulcs a tudás és az együttműködés.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: IJF
Fotó: EJU, Tino Maric)