Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja.




Vasárnap tragikus autóbaleset történt, amelynek során a vétlen autó vezetője, Tamási Ibolya életét már nem tudták megmenteni. Utasát, Illés Sándor judoedzőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de információink szerint már a körülményekhez képest jól van.

Tamási (Kékes) Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.




A Bp. Spartacus felnőtt csapatában (álló sorban balról a hatodik) a nyolcvanas években


2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.




Tamási Ibolya (jobbról) 2008-ban, útban a tizedik bajnoki győzelemért, az UTE judósaként


Tragikus halálával súlyos, pótolhatatlan veszteség érte családját, hozzátartozóit, barátait, a magyar judocsaládot.

Tamási Ibolya búcsúztatásáról később intézkednek.