A koronavírus-járvány miatt mintegy egy éves kényszerszünet után, november 22. és 27. között a Dunavarsányi Olimpiai Központ adott otthont az IJF Akadémia edzőképzési záróvizsgájának. Norvég, izlandi, görög, olasz, szlovén, romániai és magyar vizsgázók érkeztek számot adni tudásukról.




Első alkalommal történt meg, hogy a Magyar Judo Szövetség jóvoltából külhoni magyar judoedzők is vizsgázhattak. A csaknem egy éves elméleti képzésen és vizsgáztatáson sikeresen átjutott tanulókat ezúttal egy hetes megterhelő edzés után a gyakorlati vizsga várta.




A Nage-no kata formagyakorlaton kívül a judo teljes tárházát magába foglaló, az állás- és földharc elemeit felsorakoztató gyakorláson kellett átesni a záróvizsgához való számadáshoz.




Erre a vizsgázókat Daniel Lascau, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) oktatási igazgatójának irányításával olyan judotekintélyek készítették fel, mint az egykori olimpiai és világbajnok német Udo Quellmalz, az izraeli-argentin világbajnok Daniela Yael Krukower, avagy a formagyakorlat csillaga, a romániai Aurelian Fleisz.




Az intenzív felkészítést lezáró vizsgát valamennyi magyar résztvevő sikeresen zárta. Az anyaországi Baczkó Bernadett, Berczeli Ákos és Csámpár János mellett Albert Csaba, Pap Flórián, Katona Szabolcs, Silló István Szilárd, Sinka Szabolcs, Szőcs László (Csíkszereda), Dima Rémusz (Marosvásárhely) és Gergely Attila (Szatmárnémeti) adott sikeresen számot tudásából.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Gergely Attila)