Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása alkalmából felkereste a Nemzetközi Judo Szövetség fővárosunkban található elnöki irodáját is. Az orosz diplomata találkozott Marius L. Vizerrel és Csányi Sándorral.




Vlagyimir Putyin – aki a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke, s maga is piros öves, nyolcadik danfokozatú judomester – az IJF elnöki irodájában találkozott a szövetség elnökével, Marius L. Vizerrel, és az IJF tiszteletbeli alelnökével, Csányi Sándorral. A megbeszélés során szó esett a nemzetközi versenyekről, a judo olimpiai részvételéről, a judo iskolai oktatásáról (amelyben az IJF elnöke kiemelte, hogy Magyarország az egyik élenjáró ország), a menekültek programjáról és a Judo Akadémiáról.

„Azt hiszem, köszönhetően a magyar kormánynak és Budapestnek, az IJF nagyszerű főhadiszállást rendezhet be a magyar fővárosban – vélekedett Vlagyimir Putyin, majd szavait Marius L. Vizernek intézte: – Amióta Ön az IJF elnöke, nagyon sok pozitív változás történt a judóban. A szabályváltozások látványosabbá tették a sportágat, rengeteg új esemény született, a judo pedig világsporttá vált. Ön a legmagasabb szintre emelte a judót, s új lehetőségeket adott a sportolóknak. A judo rajongói nevében köszönettel tartozom a munkájáért.”

Amint arról mi is beszámoltunk: a Nemzetközi Judo Szövetség a sportági világszövetségek közül elsőként Magyarországra költözteti székhelyét.




Marius Vizer köszönetet mondott a dicsérő szavakért, hozzátéve, az eredményeket csapatmunkával lehetett csak elérni, s ebben olyan komoly támogatói vannak a sportágnak, mint Vlagyimir Putyin, aki személyes példájával milliókat inspirál.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)