A Magyar Edzők Társasága kezdeményezése nem várt érdeklődést váltott ki, zsúfolásig megtelt a Magyar Sport Háza konferenciaterme a Sportszülők akadémiájának első két eseményére.



Az első alkalommal Dr. Kovács Krisztina a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportpszichológusa sok humorral átszőtt előadásában felvázolta a sportszülői lét legfontosabb ismérveit, bemutatva, hogy milyen az a sportszülői magatartás, amely legtöbbet segít a gyermeknek és az edzőnek, hogy a sportolás örömteli, vidám és egyben eredményes legyen. Dr. Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szövetségi kapitánya előadásában arról beszélt, hogy milyen a jó edző, a jó utánpótlás edző. Kezdő edzői időszakából idézett fel olyan eseményeket, amelyeken keresztül ő is tanulta az edzői szakmát.



A Sportszülők Akadémiája második előadásán a téma a sportegészségügy volt, az Országos Sportegészségügyi Intézet, népszerű nevén a Sportkórház orvosai, szakemberei, Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos, Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportorvosi Hálózat vezető sportorvosa, Megyeriné Szabó Anita a Sportkórház stratégiai igazgatója és Dr. Vannai Judit gyermekgyógyász szakorvos állt a szülők rendelkezésére.




A következő Sportszülők Akadémiája időpontja 2024. március 21., csütörtök, 18:00 óra, élőben a Magyar Sport Háza konferenciatermében, online pedig a Magyar Edzők Társasága YouTube-csatornáján lesz követhető. A téma: A kiválasztástól az olimpiai dobogóig, Prof. Dr. Géczi Gábor, a Magyar Testnevelés és Sporttudományi egyetem intézetvezető egyetemi tanára, negyvennégyszeres jégkorong válogatott kapus, Dr. Kiss Gergely, háromszoros vízilabda olimpiai bajnok, Kökény Bea olimpiai ezüstérmes kézilabdázó és Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívó lesz a vendég.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Magyar Edzők Társasága
Fotó: Vörös Nándor)