Bozsoki Imre nagy álma vált valóra azzal, hogy megnyitotta saját harcművészeti edzőtermét, a Nagare Dojót Szentesen. Az első edzést Barcelona olimpiai bajnok judósa, dr. Kovács Antal tartotta az új bázison. A Délmagyar beszámolója és a Szentes TV riportja.



A katára, azaz formagyakorlatra szakosodott egyesületben aikido és judo oktatása zajlik az ötödik danos mester irányításával, aki magyar bajnoki címek, helyezések mellé már több világbajnoki és Európa-bajnoki helyezéssel is büszkélkedhetnek. A judo háttérbe szorult szakágában aratják sikereiket, tavaly a Délmagyar is beszámolt Lantos Gábor és Őri József vb-szerepléséről.

A napokban felavatták a dodzsót, azaz edzőtermet, ami óriási dolog minden küzdősportos egyesület életében, koronaként egy japán Tori-kaput is emeltek az udvaron. A város legszélső utcájának legutolsó házában, a Teleki utca tizenhetes szám alatt Imre felesége nagymamájának egykori lakásában alakították ki a termet, gondosan ügyelve arra, hogy a családi emlékeket, hagyományokat ápolják.

„Igyekeztünk mindent felhasználni, újrahasznosítani, ebben nagy szerepe volt Balogh Józsefnek” – mondta Bozsoki Imre. Az avatásra nagyon sok vendéget hívtak, köztük Imre első edzői is eljöttek. Az eseményen adta át az elmúlt év kataversenyzői díját Kiss Noémi harmadik danos mesternek Bozsoki Imre. Hihetetlen élményt jelentett a résztvevőknek, hogy a dojo első vendégelőadójaként a magyar judosport első és eddig egyetlen olimpiai bajnoka, dr. Kovács Antal hetedik danos mester is eljött Paksról edzést tartani. Az Atom Anti becenévvel illetett barcelonai olimpiai bajnokunk egy másik kitűnő sportemberrel érkezett, Kanczler István harmadik danos mesterrel, Világkupa-győztessel karöltve remek edzést tartottak a megjelent sportolóknak.

„Nagyon tetszik az a feszesség és elegancia, amelyet egy szép judokata képes bemutatni, ez nekünk is megdobogtatja a szívünket. A versenymozgáshoz is sokat hozzátesz a kata gyakorlása, a két ágazatból áll össze a sportág szellemisége – mondta dr. Kovács Antal, aki azt is elárulta, ez a terem alig nagyobb annál, ahonnan az ő sportpályafutásuk annak idején elindult. – Ahol ilyen jó szellem uralkodik, ott nagyon komoly dolgokat lehet elérni” – említette a Nagare Dojo tatamiján.

A Teleki utcai teremben hétfőn, szerdán és pénteken délután lehet csatlakozni az aikido- vagy judoedzésekhez.



Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma hetvenkilenc esztendős Büki Péter, a magyar harcművész társadalom ikonikus tagja, a nyomtatott Magyar Budo alapítója és főszerkesztője, ma huszonöt éves az ifjúsági diákolimpiai bajnok Illés Tamás, ma huszonhárom esztendős az ifjúsági ob-bronzérmes Huszár Gergely és ma huszonegy a felnőtt magyar bajnoki bronzérmes Sipos Dorina. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Délmagyar
Darók József írása
Szentes TV)