Ezen a napon ünnepli ötvenkettedik születésnapját a spanyolok olimpiai, világ- és Európa-bajnok judósa Isabel Fernandez.




Egy emlékezetes meccs: olimpiai elődöntő
az ausztrál színekben szereplő Pekli Mária ellen


Olimpiai arany- és bronzérem, egy világbajnoki cím, két második és egy harmadik hely, hat Európa-bajnoki cím, három Eb-ezüst és négy bronz, nem kevesebb, mint negyvennégy Világkupa-érem – egy káprázatos sportpályafutás dicsőséglistája, amely a spanyol Isabel Fernandez nevéhez fűződik.

Fernandez harminchat évesen jelentette be, hogy befejezi pályafutását – amelyről szinte csak szép emlékei vannak. A legnagyobb sikerének a 2000-es sydney-i olimpián elért győzelmét tartja, no és azt, hogy az athéni olimpia megnyitóján ő vihette a spanyol nemzeti lobogót.

A spanyol klasszis pályafutása után Alicante város sportfőtanácsosa lett, majd a Spanyol Olimpiai Bizottság elnökségébe is bekerült. Nevéhez fűződik az Isabel Fernandet projekt, amelynek keretében Alicante városában autista gyermekek fejlődésének javításához használják a judót. A projekt olyan kedvező eredményeket hozott, hogy Barcelonában is folytatódott.



Nekünk is vannak ünnepeltjeink ezen a napon: ma harmincegy esztendős a kétszeres ifjúsági magyar bajnok Hegedűs Botond, és ma huszonhárom az U23-as és ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes, négyszeres felnőtt magyar bajnok Nerpel Gergely. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)