Hetvenhárom esztendővel ezelőtt ezen a napon született a grúz származású, szovjet színekben olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Ramaz Karsiladze, aki a japán Ninomijával döntőzhetett az 1976-os montreáli olimpián. Az ötkarikás ezüstérem volt pályafutásának legfényesebb sikere.




Az olimpiai finálé, a japán- és a grúztechnika összecsapása


Ramaz Karsiladze a juniorok között ezüst-, a felnőtteknél pedig bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, ugyancsak bronzéremig jutott az 1975-ös bécsi világbajnokságon.

Pályafutásának legnagyobb sikere a montreáli olimpián megszerzett ezüstérem volt, a japán Ninomija megérdemelt győzelméhez nem férhetett kétség. Karsiladze négyszer nyert szovjet bajnokságot és két alkalommal, 1975-ben és 1979-ben megnyerte a Szovjetunió népeinek Szpartakiádját. 2017-ben, hatvanhat esztendős korában hunyt el a grúz fővárosban, Tbilisziben.



Vannak ünnepeltjeink ma is: hatvanhárom esztendős az olimpiai és világbajnoki ötödik helyezett, Európa-bajnoki bronzérmes Wágner József, ma negyvenhat a kétszeres magyar bajnok, 1998-ban Rómában A-kategóriás viadalon ezüstérmes, veterán világbajnok Domonkos Bernadett, és ma harminckettő az ifjúsági ob-ezüstérmes Balázs Márton. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024)