Még egyetlen olimpiai kvalifikációs pontot sem szerzett a franciák kétszeres olimpiai bajnok, tízszeres világbajnok szuperklasszisa, Teddy Riner, aki újra elhalasztotta a visszatérését.




Riner a tervek szerint már Párizsban visszatért volna a tatamira önkéntes „száműzetéséből”, de a Bercy közönsége hiába várta a guadeloupe-i óriást, nem lépett tatamira.

Riner nevezve volt a marrakesi Grand Prix-viadalra is – amelyre az előttünk álló hétvégén kerül majd sor –, de a visszatérésre továbbra is várni kell, hiszen Marokkóban sem fog versenyezi.

A francia válogatott vezetői mindenesetre nem idegeskednek. A JudoCrazy munkatársa még a tavalyi bakui világbajnokság idején kérdezte egyiküket arról, nem aggódnak-e amiatt, hogy Teddy Riner nem gyűjti a kvalifikációs pontokat. „Amikor Teddy Rinernek pontokra lesz szüksége, meg is fogja őket szerezni.”

A sportág egyik világszerte legismertebb alakja nem titkolta: a valaha volt legsikeresebb judós akar lenni, ehhez meg kell szereznie a harmadik olimpiai bajnoki címet is. Ami az olimpiai aranyakat illeti, jelenleg a japán Nomura Tadahiro a legsikeresebb judós a világon, egyedül neki sikerült háromszor is az ötkarikás dobogó legfelső fokára állni.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)