Hétvégén rendezték meg az U23-as korosztály nyílt magyar bajnokságát és a nemzetközi Budapest-kupát, amelyen Gyáni János tanítványai több érmet is szereztek.




A nyílt U23-as országos bajnokságon tizenhárom ország képviseltette magát, a női 70 kilogrammban a Békés Megyei Kano Judo SE korábbi magyar bajnoka, Sóczó Rebeka indult az újabb címért. Rebeka ismét kirobbanó formában versenyzett, esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Az első mérkőzésén két vazari értékű dobással múlta felül a többszörös Európa-kupa-érmes osztrák vetélytársát. Az elődöntőben a csabai versenyző vazari értékű dobástechnikát követően leszorítással ért el ippont, és bekerült a döntőbe. A fináléban első földre kerülésnél bedolgozta technikáját és szintén ippon értékű leszorítással lett ismételten magyar bajnok. Gyáni János tanítványa ezzel megszerezte pályafutásának nyolcadik korosztályos országos bajnoki címét.

A férfi +100 kilogrammban Kara Bence és Petrovszki Márk mérettette meg magát az idősebbek között, végül mindketten a pontszerző ötödik helyen végeztek. A 60 kilogrammban Horban Artem állt tatamira, mérkőzését magabiztosan irányította, de dobása végrehajtásakor leért a tatamira a feje, ami az új szabályok szerint azonnali leléptetéssel jár, így a tehetség végül helyezetlenül zárt.




A nemzetközi Budapest-kupán is eredményesen zártak a békéscsabai tanítványok. A rangos megmérettetésen huszonhárom országból csaknem ezerötszáz judoka indult.

Az U18-as korosztály női 70 kilogrammos kategóriájában Botos Lujza állt tatamira, a fiatal reménység francia és horvát ellenfeleit ipponnal múlta felül, így bekerült az elődöntőbe. A döntőbe jutásért folytatott küzdelem során hibázott, így a bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzésen román ellenfelével szemben alulmaradt, a pontszerző, ötödik helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.

Az U15-ös korcsoport férfi pluszos súlykategóriájában a serdülő válogatott Csikós László lépett tatamira. Az első mérkőzésén hibázott a későbbi aranyérmes ukrán ellenfelével szemben, így a vigaszágon ment tovább. A visszamérkőzésen cseh vetélytársával szemben vazari értékű dobást követő leszorítással ért el ippongyőzelmet. A bronzmérkőzésen első földre kerülésnél leszorította lengyel ellenfelét és felállhatott a nemzetközi dobogó harmadik fokára.

A női 63 kilogrammban Ocskur Polina koncentrált és határozott judójával két gyors, ipponértékű győzelmet ért el, így az elődöntőben folytatta a küzdelmet. Az elődöntőben alulmaradt, a bronzmérkőzésen vazari értékű dobást követően lett az érem tulajdonosa. A versenyen Petrovszki Márk (U18), Fridl Károly (U15) és Gajdács Ábel (U15) szép versenyzéssel helyezetlenül zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Békés Megyei Kano JSE)