A huszonkilenc éves Tóth Krisztián ötödször állhatott Európa-bajnoki dobogóra, ő szerezte meg a magyar judosport harmincadik Eb-ezüstjét Zágrábban. Az M4Sportnak nyilatkozott.




„Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta az M4Sport munkatársának. – Nem voltam óriási formában, de szépen meneteltem, és nagyon akartam ezt a címet. A döntőben erőkülönbség volt köztünk, bármivel próbálkoztam, nem találtam a rést a pajzson. Próbáltam a szokásos taktikámmal kivéreztetni, fárasztani az ellenfelemet, most erre nem volt elég idő.”

Tóth Krisztián elárulta, kisebb sérüléseket szedett össze a közelmúltban, amelyek miatt kevesebbet tudott edzeni, úgyhogy úgy ment az Eb-re, hogy amilyen hetven-nyolcvan százalékos formát tud időzíteni, azt hozza.

„Ez az ezüst egy jelzés, hogy van keresnivalóm, és minden adott ahhoz, hogy amit megcsináltam 2021-ben, az Párizsban is sikerüljön – mondta az MTK Budapest judósa, hozzátéve, nagyon szeret Zágrábban versenyezni, korábban hat érmet szerzett már a horvát fővárosban (nyert ifjúsági Európa-kupát, négy Grand Prix-aranyat és egy bronzot), ahol talán azért is szeretik őt, mert ha háromszáz gyerek áll sorba autogramért, ő mindig mindenkinek ad.

Az interjú megtekinthető az M4Sport oldalán: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: M4Sport
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)