Amint beszámoltunk róla, a nehézsúlyú Sipőcz Richárd sérülése miatt nem vehet részt a csütörtökön rajtoló zágrábi Európa-bajnokságon. A győri judós rehabilitációja jól halad. A Kisalföld cikke.




Sipőcz Richárd (kékben) hamarosan újra elkezdheti a judoedzéseket


A győri Széchenyi Egyetem SE hétszeres utánpótlás Európa-bajnoka a linzi Grand Prix-viadalon az első fordulóban a bahreini Azamat Csocsajev ellen olyan szerencsétlenül esett a vállára, hogy ízületi sérülést szenvedett. Akkor még nem érzékelte, hogy nagy a baj, végigküzdötte a találkozót – Csocsajev végül leszorítással nyert –, de a huszonhárom éves judós azóta harcképtelen.

Sipőcz Richárd a Kisalföld munkatársának elmondta: a rehabilitációja jó ütemben halad, amit tudott, azt a munkát elvégezte. „Sajnos a bal vállam ízületében szakadt el egy szalag, öt hét telt el a rehabilitációból, egy hét múlva kezdhetek el judózni. Próbáltam mindent megtenni, hogy formában maradjak. Az orvos által engedélyezett feladatokat elvégeztem, az étkezésre is odafigyeltem, így a súlyomál vagyok. A héten már Pakson, az újabb instrukciók alapján folytatom a munkát” – mondta Sipőcz Richárd, aki így most nincs könnyű helyzetben az olimpiai kvalifikáció terén.

„Amikor megsérültem, még kijutó helyen álltam, mostanra valószínűleg kicsúsztam ebből. Szokták mondani, hogy egy sérülés sosem jön jókor, de ez kimondottan a legrosszabb időpontban ért utol. Ki kellett hagyni több versenyt, most az Európa-bajnokságot, és valószínűleg utána is még egy versenyt. Nehéz lesz ezek után annyi pontot szerezni, ami kvótát ér, ráadásul az sem lenne szerencsés, ha felkészületlenebbül állnék tatamira. Szóval siettetni sem szabad a visszatérését, az idő azonban rövid” – dilemmázott a SZESE judósa.

Ami már biztos, egy kazah Grand Prix-re beadták a nevezését, ha jól gyógyul, és a formáját is megfelelőnek tartják, akár már egy előtte lévő viadalon is indul. Az Abu-Dzabiban esedékes világbajnokságon viszont mindenképpen ott akar lenni, hiszen azt követően zárul a kvalifikikáció. Akkorra kell majd a vonal fölé kerülnie Sipőcz Richárdnak, aki mindent meg is tesz ennek érdekében.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Kisalföld
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)