Országos bajnokságon vagy Magyar Kupán épp úgy gyűjtötték az érmeket a Ledényi Judo Iskola növendékei, mint a regionális megmérettetéseken, jól sikerült az óbudai egyesület idei első két hónapja.




A sort január 21-én a felnőtt és junior országos rangsorversenye nyitotta, de nemcsak az UTE Megyeri úti termében voltak érdekeltek a ledényisek: az év első versenye mellett ezen a napon tartották a középiskolákban az írásbeli felvételiket. Mindkét „eseményen” jól teljesítettek a klub sportolói, a Horváth István Judocsarnokban Dobos Levente aranyérmet szerzett, Paár Viktória az ötödik, Urbánfy Márton pedig a hetedik helyen zárt.




Egy héttel később ifjúsági országos rangsorverseny helyszíne volt a tatai edzőtábor, a Ledényi JI judósai közül Kis Levente a dobogó tetejére állhatott, Bodzheim Bodza, Maróti Patrik és Raffay Levente bronzérmet szerzett, Pajerich Anna, Gál Kristóf, Lengyel Csanád, Raffay Barnabás, Salamon Barnabás és Urbánfy István az ötödik, Perecz Márk pedig a hetedik helyen végzett.




Ledényi Levente és Szabó Krisztián tanítványai Szegeden is remekeltek, az ifjúsági országos bajnokság mellett a felnőtt és junior Magyar Kupát is itt rendezték. Az ifjúságiaknál országos bajnoki címet szerzett Maróti Patrik (60 kg), bronzérmes lett Gál Kristóf (55 kg), Raffay Barnabás (60 kg), Raffay Levente (66 kg), Vadócz Bence (81 kg) és Botzheim Bodza (63 kg), az ötödik helyen végzett Urbánfy István (42 kg), Kis Botond (46 kg), Kis Levente (60 kg), Csaben Márton (66 kg), a hetedik helyig jutott Salamon Barnabás (81 kg).



A felnőtt és junior Magyar Kupában Urbánfy Márton (60 kg) és Paár Viktória (52 kg) állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Dobos Levente (+100 kg) pedig az ötödik helyen végzett.




Február végén az UTE csarnokában megrendezett regionális versenyen Szomorjai Gergő harmadosztályú bírói minősítést szerzett, a ledényisek emellett jó néhány éremmel térhettek haza.


Aranyérmes:
Pajerich Anna (serdülő), Gál Kristóf (serdülő), Lantos Levente (serdülő), Raffay Zsófia (diák A), Lengyel Zalán (diák A), Szépvölgyi Líviusz (diák A), Makula Tibor (diák B)
Ezüstérmes: Raffay Zsófia (serdülő), Lengyel Kinga (diák A)
Bronzérmes: Lengyel Kinga (serdülő)
Ötödik helyezett: Lengyel Zalán (serdülő)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Ledényi JI
Fotó: Bor Veronika
Ledényi JI)