A Porecben megrendezett ifjúsági Európa-kupa hivatalos eredménylistáján a következő szerepel: az 50 kilogrammosok között Kollár Ágoston és Kollár Sebestyén bronzérmet szerzett. Ennyi a hivatalos hír. Ami mögötte van: öt év kemény, szorgalmas és példamutató munka, két idén első éves ifjúsági versenyző remek rajtja a korosztályos európai mezőnyben, nagy lépéssel az ifjúsági Európa-bajnokságon való indulási jog megszerzéséhez.



„Ágó és Sebi is kiemelkedő képességű versenyzők, hallatlan szorgalommal is megáldva – mondja Ledényi Levente, a Ledényi Judo Iskola vezetőedzője. – Az edzéseken inkább többet csinálnak a kiadott feladatokból, mint féllel kevesebbet. A minőségi munka meglátszik a teljesítményükön. Természetesen még nagyon sok tanulni és csiszolni való van, de a legjobb úton haladnak álmaik elérése felé. Se idén, se az ezt megelőző években nemigen fordult elő, hogy ne álltak volna dobogón, legtöbbször a legfelső fokán, azzal együtt, hogy hátránnyal indulnak a súlyuk miatt, mert az a mai napig nem éri el az ötven kilót.”

A tréner hozzátette: Sebestyén az idén a MOL ösztöndíját is elnyerte, a járvány előtt pedig mind a ketten „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjasok voltak. A koronavírus-járvány időszaka alatt is rendszeresen edzettek, az első három helyezett között végeztek a karanténbajnokságon is, s közben befejezték általános iskolai tanulmányaikat, szeptembertől a Csik Ferenc Gimnázium tanulói.

„Óriási segítség számukra a mindig támogató, biztos szülői háttér, szorgalmukat és elhivatottságukat példaként tudom állítani minden versenyző elé – folytatta Ledényi Levente. – Edzőjükként igyekszem minden segítséget megadni a további töretlen fejlődésükhöz.”



A hétvégén Teplicén megrendezett Európa-kupán ismét mindketten pontszerző helyen végeztek, Kollár Ágoston az ötödik, Sebestyén a hetedik helyen zárt. Ezzel a két eredménnyel valószínűleg „jegyet váltottak” az augusztusban következő ifjúsági Európa-bajnokságra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Ledényi JI)