„Az őszi idény első két versenye az utánpótlás korosztály felkészüléséről adott számot, nagyon büszke vagyok a csapatom teljesítményére, mind a szegedi Csaba Béla-emlékversenyen és Euroligán, mind a paksi versenyen, a Magyar Kupán és az Atom-kupán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.”




„Nagyon sokszor és sokan elmondják, hogy milyen fontos az utánpótlásnevelés, mi ezt az elvet a Ledényi Judo Iskolában száz százalékosan magunkévá tettük, eredményeink is ezt bizonyítják. Kezdve a diák C-korosztállyal, az utánpótlás legifjabb versenyzőivel: Faller Botond mind a két versenyen aranyérmet szerzett, Szabó Dániel a szegedi versenyen ezüstöt, a paksin aranyat, Molnár Flóra Szegeden bronzot, Pakson ezüstöt nyert, valamint a paksi versenyen a dobogó harmadik fokára állt Gál Kristóf. Pakson megnyertük a Magyar Kupát.

A diák B-korosztályban Szegeden Kubász András aranyérmet szerzett – sajnos az Atom-kupán betegség miatt nem indulhatott –, Pakson Urbánfy István ötödik helyezést ért el.

A diák A-korosztályban mind két versenyen ezüstérmet szerzett Lengyel Csanád, Szegeden és Pakson is bronzérmes lett Raffay Barnabás, Pakson ugyancsak bronzérmet szerzett Stopp Patrik, Szegeden az ötödik helyen végzett Kis Levente Bátor, a hetediken Raffay Levente.

A serdülő korosztályban – ami már a közvetlen utánpótlás – Szegeden aranyérmes lett Kollár Sebestyén, ezüstérmes Kollár Ágoston és Szomorjai Gergely, bronzérmes Walter Lilla, felversenyezve lett ötödik Raffay Barnabás és hetedik Lengyel Csanád. Pakson aranyérmet szerzett Kollár Ágoston és Szomorjai Gergely, ezüstérmet Kollár Sebestyén, hetedik lett a felversenyző Kis Levente Bátor.




Pakson az ifjúsági korosztályban is rendeztek versenyt, az országos rangsorversenyen első éves serdülő versenyzőim közül Kollár Sebestyén arany-, Kollár Ágoston ezüstérmet szerzett, másodéves serdülőként Szomorjai Gergely szintén aranyat nyert, bronzérmes lett az ugyancsak serdülőkorú Urbánfy Márton, az ötödik helyen végzett Walter Lilla és Walter Márk.

A serdülő korosztályban az összesítésben másodikként, a magyar csapatok közül az első helyen végeztünk, az ifjúsági korosztályban a férfiaknál elsők lettünk. Amennyiben sérültjeink – Dobos Levente és Szabó Marcell – is tatamira tudnak lépni, valószínűleg még jobb eredményt értünk volna el.

Úgy érzem, hogy a rengeteg munka egyre jobban meglátszik versenyzőimen, akik az iskola mellett – többen jó tanuló, jó sportolók – szívvel, lélekkel vállalják a sok edzést, versenyzést, ahol és amikor lehetséges. A munka oroszlánrészét ketten végezzük Szabó Krisztián másodedzővel, akivel szemvillanásokból is értjük egymást és ez is sokat segít a munkában. Ragyogó a csapatszellem, egy mindenkiért, mindenki egyért! Aki sérült és nem tud indulni, az is jön, segít, drukkol.




Amire még nagyon büszke vagyok, versenyzőim kilencvennyolc százaléka saját nevelés! A legtöbben ötéves koruk óta koptatják a tatamit a Ledényi Judo Iskolában. Ki kell emelnem a szülői közösséget, amely mindenben támogatja a gyerekek versenyzését – legyen szó például utazásról vagy judogi vásárlásról, a szülők jönnek szurkolni, segíteni a többieknek is, még ha a gyerekük nem is indul.

Remélem, a folytatás legalább ilyen jó lesz, mint a kezdet, rajtunk nem fog múlni” – fejezte be beszámolóját Ledényi Levente vezetőedző.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Ledényi Judo Iskola)