Szombaton és vasárnap Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezik meg az ifjúsági Európa-kupa sorozat magyarországi eseményét, egyben a korosztály idei utolsó nagy tornáját.
ÉLŐ




A korosztályos világbajnok Kenderesi Péter is tatamira lép Győrben


Ezúttal is nagy érdeklődés övezi a rangos utánpótlástornát: huszonkilenc ország csaknem négyszáz judósát regisztrálták a népszerű magyarországi eseményre, amely kétéves kényszerszünet után térhet vissza az európai porondra: legutóbb 2019-ben rendezték meg, a következő két kiírást „elvitte” a koronavírus-járvány.

Így az Olimpia Sportpark judocsarnoka a hétvégén a negyedik magyar ifjúsági Európa-kupának ad otthont, a mezőnyben jó néhány magyar éremesélyessel. Előzetesen hatvankilenc versenyzőt neveztek a hazai egyesületek a győri tornára.


A PROGRAM

2022. november 19., szombat
Férfi 50, 55, 60 és 66 kg; női 40, 44, 48 és 52 kg
9:00: selejtezők, döntőre és az érmes mérkőzésekre ezt követően kerül sor

2022. november 20., vasárnap
Férfi 73, 81, 90 és +90 kg; női 57, 63, 70 és +70 kg
9:00: selejtezők, döntőre és az érmes mérkőzésekre ezt követően kerül sor


Legutóbb, 2019-ben a mieink alaposan kitettek magukért: négy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek a 2017-es, nagy sikerű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) judotornájának is otthont adó teremben, s ezzel az első helyen végeztek az éremtáblázaton.




Szegedi Dániel (a dobogón balról a második) második Ek-győzelmét ünnepelhette Győrben


Négyen is a dobogó legfelső fokáig meneteltek, Szegedi Dániel (66 kg), Sáfrány Péter (90 kg), Kőszegi Rebeka Rita (48 kg) és Farkas Szilvia (+70 kg) személyében, ezüstérmet nyert Ürögdi Dominik (73 kg) és Bertók Krisztofer (90 kg), bronzérmes lett Farkas Bence (60 kg), Szecsei Viktor (73 kg), Mamira Luca (44 kg) és Vit Lili (63 kg). Természetesen ők azóta valamennyien "kiöregedtek" az ifjúsági korosztályból, most egy újabb ígéretes generáció tagjait láthatjuk majd Győrben.

A hétvégi Európa-kupa küzdelmei után november 21-én hétfőtől háromnapos nemzetközi edzőtáborozást tartanak Győrben, a korosztály legjobbjainak részvételével.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau
MJSZ, Érsek Renáta)