A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) közleményében jelezte: az elmaradó események miatt június végéig kitolja az olimpiai kvalifikációs időszakot. A budapesti torna már az idén Grand Slam lehet!




Amint azt a hétfő esti órákban jeleztük, az IJF úgy döntött, április végéig minden olimpiai kvalifikációs eseményt töröl a versenynaptárból. A friss döntés értelmében nemcsak ezek maradnak el, az összes junior és ifjúsági Európa-kupa is elmarad, ahogyan az áprilisra tervezett kontiensbajnokságok is.

Ugyanakkor a történtek miatt 2020. június 30-ig kitolja az olimpiai kvalifikációs sorozat végét, ez azt jelenti, hogy a június 12. és 14. között tartandó Budapest Grand Prix-viadalon is lehet majd pontokat szerezni – természetesen abban az esetben, ha addigra helyreáll a rend a versenysportban.

Ráadásul nemcsak bekerül a sorozatba a budapesti esemény, hanem Grand Slam-tornának minősül majd – már így szerepel az IJF versenynaptárában!

„A mai nappal hivatalos levelet kaptunk arról, hogy a júniusi budapesti Grand Prix Grand Slam-versennyé lép elő, vagyis jóval több világranglista pontot lehet majd szerezni ezen az eseményen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nagy András, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója. – Egyelőre ezek a friss információnk, egy biztos, mostantól kezdve április végéig minden verseny elmarad, nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlásversenyek is.”

Ami a hazai eseményeket illeti, már hírt adtunk róla, hogy elmarad a vasárnapra tervezett Budaörs-kupa, de várhatóan hamarosan újabb szomorú hírekkel kell jelentkeznünk...


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF
Fotó: MJSZ, Horváth György)