Életének nyolcvanhetedik esztendejében eljunyt Dorogi László negyedik danos judomester, testnevelő, a Csik DSE judoszakosztályának egykori vezetője, az iskola tanára.




Középiskolai tanulmányait Budapesten, a Testnevelési Gimnáziumban végezte 1950 és 1954 között. Testnevelési szaktanítói képesítést 1955-ben szerzett, 1956-ban a Testnevelési Főiskola hallgatója lett. Itt ismerkedett meg a judosporttal. A TF-en szerezte meg az első danfokozatot és a judo edzői diplomát.

1960-ban testnevelő tanárként Miskolcra került. 1961-ben megalapította a Miskolci Cselgáncs Szakosztályt és a Borsod Megyei Cselgáncs Szövetséget. 1963-ban került vissza Budapestre, ahol a Budapesti Cselgáncs Szövetség edzőbizottságának vezetője lett. 1968 évben a Úttörő Stadion SE-ben judoszakosztályt alapított.

1986-ban kezdeményezte a sport tehetséggondozó iskola létrehozását a II. kerületi Bem utcai iskolában. Kidolgozta a sportban tehetséges tanulók gondozásának iskolai modelljét, amely 1987. szeptemberétől megvalósult az iskolában, a Testnevelési Egyetem modellértékűnek minősítette az iskolát.

1989-ben megírta elsőként az országban az általános iskolák számára alternatív küzdősportos (judo) törzsanyagú testnevelési tantervet. 1990-ben meghívást kapott az Országos Testnevelési és Sporthivatal alelnöki tanácsadó testületébe, feladata a szakbizottság vezetőjeként az utánpótlásnevelés koncepciójának kidolgozása volt.

1991-ben lehetőséget kapott az iskola Dr. Csik Ferenc orvos és olimpiai bajnok úszó nevének felvételére, amelyet ő javasolt. Megalapította a Csik-díjat, s kidolgoztam a díj elnyerésének feltételeit. 1992-ben megalapította a Dr. Csik Ferenc Diáksport Egyesületet, amelynek elnöke volt, az egyesület judo, úszó és műugró szakosztályokat működtetett. A növendékek a korosztályos kontinensbajnokságokon sok arany-, ezüst- és bronzérmet nyertek, több felnőtt válogatott is sportolt az egyesületben. Tanítványa volt Nagy Viktória és Hanusz Tamás.

1994 áprilisában a Testnevelési Egyetem történetében először az elsőként megírt alternatív küzdősportos judo törzsanyagával taníthattak a tanárjelöltek. 1994-ben pályázattal Tokióból Maszahiro Szudo harmadik danos judomester személyében japán önkéntes judoszakos testnevelőt kapott három évre a DSE és az iskola.

1996-ban az ország legeredményesebb diáksport egyesülete a Dr. Csik Ferenc DSE lett. Az 1996- évi iskola összevonás óta az iskola Dr. Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium néven működik. 2009-ben az iskola az ország legjobb sportiskolája címet kapta.

Az iskola szakmai vezetője, 1984-től a Tanárképző Főiskola, majd a Testnevelési Egyetem vezető tanára volt nyugdíjba vonulásáig, később a küzdősportos testnevelési tanrend széleskörű elterjesztését és oktatását segítette az iskolákban és óvodákban az Óbudai Judo Clubban, szakfelügyelőként.

Dorogi László temetését szűk családi körben tartják.