A hetvenegyedik férfi és negyvenedik női felnőtt első osztályú magyar bajnokságra negyvenegy klub százharminckét judósa nevezett, és immár harmadszor adott otthont Zalaegerszeg városa a neves eseménynek. Az Atomerőmű SE színeit Cirjenics Miklós távolmaradása miatt két hölgy, Pupp Réka és Gercsák Szabina képviselte.




Pupp Réka (Balról), Braun Ákos edző és Gercsák Szabina


Réka nem hagyott sok kétséget afelől, hogy ebben az évben is ő hazánk legjobbja a női 52 kilogrammos súlycsoportban. Három ellenfelét egyaránt fölényesen győzte le, változatos technikákat bemutatva. Első meccsén egy bokadobással és egy belsőcomb dobással diadalmaskodott, a következő fordulóban kis külső ledöntést dobott vazarira, majd kisvártatva ellenfele megkapta a passzivitásért járó harmadik intését. A harmadik meccsén sem volt sok ok az izgalomra, hiszen a jól bevált fegyvere, az ucsimata (belső comb) után leszorította vetélytársát. Ezzel Réka immár hetedszer lett felnőtt magyar bajnok, reméljük, hamarosan két számjegyű lesz bajnoki első osztályú bajnoki címeinek száma.




Gercsák Szabina a 70 kilogrammosok között szintén dominált az első két mérkőzésén, a negyeddöntőben és az elődöntőben egyaránt leszorította ellenfelét, sőt a döntőbe jutásért egy szép balra belső comb is belefért a földharcban történő befejezés elé. A döntő mérkőzésen az elmúlt évhez hasonlóan idén is az eggyel alacsonyabb súlycsoportból fellátogató világbajnoki bronzérmes, Özbas Szofi állta Szabina útját. A kellemetlen stílusú, rutinos ellenfél kiélezett, szoros meccsen vazari előnyhöz jutott. Az ASE versenyzője bármennyire igyekezett, nem tudott kiegyenlíteni. A magyar bajnoki ezüst így is szépen csillog, és e két gyönyörű helyezésének köszönhetően az ASE az előkelő ötödik helyen végzett az összesített éremtáblázaton.




A paksi versenyzők az Európa-bajnokságot megelőzően a horvátországi Makarskán készülnek majd, hogy azt követően egy rövid formaidőzítés után, jó formában utazzanak Franciaországba, a kontinensbajnokságra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.