Szombaton immár tizennyolcadik alkalommal szervezték meg Szatmárnémetiben az Unio-kupa nemzetközi versenyt, amelyen mintegy négyszáz gyerek vett részt az U9-es, U11-es és U13-as korosztályban.



Összesen huszonhat klub csaknem négyszáz judósa lépett tatamira. A Szatmárnémeti Sportlíceum Gyurkán Györgyről elnevezett régi termében négy küzdőfelületet alakítottak ki.

A helyi Unio csaknem harminc cselgáncsozója mellett az erdélyi megyék mindegyike képviseltette magát, de érkeztek Kézdivásárhelyről és Focsaniból is, külföldről pedig magyarországi egyesületek (Cegléd, Domaszék, Albertirsa, Mátészalka, Debrecen, Miskolc), és egy lengyelországi település, a Krakkótól húsz kilométerre található Wolbrom húsz judósa látogatott el Szatmárra.

A Mátészalkai MTK színeiben versenyző, Batizi István által felkészített gyerekek az erős nemzetközi mezőnyben a következő eredményeket érték el: Insticei Réka az U11-es korcsoport 52 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerzett, Hohner Zsófia (U9, 35) hetedik helyezést ért el, Rácz Róbert (U13, 45) az első nemzetközi versenyén a második fordulóban esett ki román ellenfelével szemben.

Jól szerepeltek a Debreceni SC-SI judoszakosztályának ifjú sportolói is a Szatmárnémetiben megrendezett Unio-kupán: Orosz Botond (U9, 29) mind az öt mérkőzését ipponnal nyerve aranyérmet szerzett, de Völgyi Gréta (U11, 42) és Pusztai Botond (U11, 30) sem talált legyőzőre. A judokákat Nagy István és Raus Tamás edzők készítették fel.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Magyar Online)