Az első versenynapon regisztrált judósok számát tekintve legalább 850 indulója lesz az idei Globus Budapest-kupának, de ez a létszám a vasárnap nevezőkkel megközelítheti az ezret is.



Hat szőnyegen kezdődtek meg a 26. Globus Budapest-kupa küzdelmei, a legrangosabb hazai utánpótlásversenyre tizennyolc országból érkeztek résztvevők. Szombaton az ifjúságiak (U18) és a 13 év alattiak küzdelmeire került sor.

A helyszínen az Európa-bajnoki ötödik helyezett, U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencével beszélgettünk, aki amolyan házigazdai szerepet tölt be a Budapest-kupán – vagyis példakép azon a versenyen, ahol néhány éve még ő maga is nagy meccseket vívott.

„Többször is szerepeltem a Budapest-kupán, már akkoriban is ez volt a legfontosabb és legrangosabb verseny Magyarországon a mi korosztályunknak. Akkoriban a Körcsarnokban volt a verseny, emlékszem, volt egy komoly ellenfelem, egy nagyon szívós szerb srác, akivel itt mindig nagy meccseket mentünk. Örülök, hogy felkértek erre a protokoll feladatra, nagyon jó érzés látni, ahogy judóznak a gyerekek, és nagyon jó rézés, hogy most is sokan gratulálnak az Európa-bajnoki szerepléshez” – árulta el Zámbori Bence, aki néhány napja – többek között az ukrán világbajnok Zantaraja legyőzésével – egészen az ötödik helyig menetelt, pályafutásának első felnőtt Európa-bajnokságán.



A Budapest-kupa második versenynapján az U11-es és az U15-ös korcsoport legjobbjai mérkőznek majd meg a díszes érmekért és kupákért az UTE Megyeri úti jégcsarnokában.

A Globus Budapest-kupa első napi eredményei: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
 
(Judoinfo.hu 2013
Gombkötő Roland
Fotó: Gosztonyi Balázs)