Első alkalomal hirdetik ki az Év legjobb veterán judósa cím tulajdonosait. 2017-ben az egyaránt világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Vészi Klára (Magyar Judomesterek Clubja, női F3, 63 kg) és Géra Nándor (Pécsi VSK, férfi M8, 100 kg) érdemelte ki az elismerést.




Vészi Klára (középen) a világbajnokságot és az Európa-bajnokságot is megnyerte tavaly


Flóri Miklóstól, az Országos Dankollégium elnökétől – aki a Hungarian Masters Open főszervezője, a Magyar Judomesterek Clubja elnöke és a veterán judosport egyik legfőbb alakja a kezdetek óta – megtudtuk: nem volt könnyű dolguk a döntés meghozatala sorá, hiszen az örökifjú magyar judósok rengeteg kiemelkedő eredményt értek el 2017-ben, elég csak a nyolc világbajnoki és tizenkét Európa-bajnoki éremre utalni.




Géra Nándor (balról a második) az olbiai világbajnokság dobogóján


Az Olbiában megrendezett veterán-világbajnokságon Géra Nándor és Vészi Klára a legfényesebb medál birtokosa lett, ezüstérmet szerzett ifj. Nagysolymosi Sándor, Péter Sándor, Novák Szilvia és Nagy Olga. Sinka Szabolcs és Szőcs László révén pedig bronzérem is került a tarsolyba. A zágrábi Európa-bajnokság is remekül sikerült: Orosz Sándor, Kersics Antal, Géra Nándor, Péter Sándor, Novák Szilvia és Vészi Klára arany-, Sárkány László ezüst-, Deák Attila, Szőcs László, Csihi János, Edelényi László és Csete Margit bronzérmet szerzett!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Fotók: IJF, EJU)