Ifjabb Nagysolymosi Sándor, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület versenyzője és vezetőedzője is indult, sőt, ezüstérmet szerzett az idei veterán világbajnokságon és ezzel elérte az eddigi legnagyobb sikert a zalaegerszegi judo történetében.



Az olaszországi Olbiában rendezett eseményen mintegy ezerkétszáz judós nevezett, s az M2 korosztályban (35-40 évesek) a 81 kilogrammos súlycsoportban harmincegyen léptek szőnyegre. Ifjabb Nagysolymosi Sándor az első körben a francia Zambitót győzte le, majd a szintén francia Petrognanit. A negyeddöntőben az orosz Nyikolaj Anyikiny ellen egy nagyon kemény, taktikus mérkőzésen két intés után sikerült ippon értékű akcióval győznie. A döntőbe jutásért a hazai pályán versenyző Margarone Angelo következett. A korábban többszörös olasz bajnok és olimpiai kerettag nagyon nehéz feladatnak bizonyult, de az utolsó másodpercekben sikerült Nagysolymosinak egy vazari értékű dobással győznie. A döntőben viszont a korábbi sokszoros ukrán válogatott, Világkupa-érmes Konsztantin Anancsenko következett, aki aznap nem talált legyőzőre, és a fináléban sem kapott ki, hiszen az utolsó harminc másodpercben ipponnal győzte le a kiválóan versenyző zalaegerszegi Nagysolymosi Sándort.



Az egerszegi versenyző tavaly szenior Európa-bajnok lett, egy évvel korábban pedig meglepetésre felnőtt magyar bajnok úgy, hogy a válogatottól már visszavonult és inkább veterán versenyeken vesz részt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Zaol.hu)