Bronzérmes lett a szekszárdi Kohári Tibor, az április végén, Brüsszelben megrendezett Open Master International Judo Championshipen. Kohári Tibor, aki egyébként a Gemenc Judo Klub tagja, egyénileg nevezett a nemzetközi bajnokságra. A veterán versenyző a 40-45 évesek korcsoportjában és a 73-81 kilogrammos mezőnyben érte el a szép eredményt.





A küzdelemsorozat brüsszeli rendezvényén összesen tizenkét ország kétszáz veterán judósa vett részt. A nemzetközi versenysorozatban évi nyolc-tíz nyílt bajnokságot rendeznek, világszerte.

Kohári Tibor a Kadarka.net-nek elmondta, a sorozat márciusi bajnokságának hazánk adott otthont. Hozzátette, a sorozat rendezvényei közül általában a magyarországi versenyeken indulnak a legtöbben. Tibor a márciusi százhalombattai versenyen szintén bronzérmet szerzett. A tavalyi hazai veterán bajnokság szintén Százhalombattán megrendezett viadalán – ahol tizenhét ország háromszázötven dzsúdósa indult – aranyérmet szerzett. Kohári Tibor szintén ebben a rendezvénysorozatban Szatmárnémetiben és Berlinben is bajnok lett 2015-ben.

Mint arról Kohári Tibor beszámolt, a júniusban megrendezendő veterán Európa-bajnokságon is indul Horvátországban. A judós a világbajnokságon is szeretné magát megméretni, ám azt az idén Floridában rendezik meg. Az Amerikában megtartandó viadalon való részvételhez – további – szponzori támogatásra lenne szüksége.

Kohári Tibor köszönetet mondott a támogatásért a Gemenc Judo Klubnak és edzőjének, Szepesi Dávidnak, aki kategóriájában Európa- és világbajnoki bronzérmes. Szintén megköszönte a támogatást szponzorainak, a TolnAgronak és Tarr Kft-nek, akik nélkül nem vehetett volna részt a brüsszeli nemzetközi veterán bajnokságon.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Kadarka.net)