A felnőtt csapatbajnokság üde színfoltja volt a zalaegerszegi csapat, amelyet kecskeméti idegenlégiós erősített a hétvégén. Cseh Márk mind a három mérkőzését magabiztosan nyerve, élete első profi versenyén megérdemelten nyugtázhatta a nézők szűnni nem akaró tapsviharát.





A zalaegerszegi judót egy volt kecskeméti válogatott, ifj. Nagysolymosi Sándor emelte a hazai judo térképére, aki maga is beszállt a küzdelmekbe.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár levélben gratulált Szabó Csabának és edzőjének, Nagysolymosi Sándornak az Izraelben elért Európa-bajnoki sikerért. Szabó Csaba a KJC-KESI judósa a 60 kilogrammos súlycsoportban egyedüli magyarként szerzett ezüstérmet. Ezzel az eredményével ő lett a 2016-os év férfi U23-as judósa.

Nem sikerült jól a serdülő országos bajnokság a kecskemétieknek, ezt az egyesület is kiemelte a honlapjukon olvasható értékelésében. „Klubunk szereplése enyhén szólva is gyengécskére sikeredett a serdülők országos bajnokságán, Baján. Volt persze aki kitett magáért, mint Cigány Zsombor és Lipótzy Eszter, de a többség gyorsan elvérzett, alig akadt olyan versenyzőnk, aki megérte a második selejtező kört. Tíz judósunk közül csak ketten jutottak el a bronzmeccsig, de ott ők is elvéreztek. Összességében, a csapat versenyzését illetően halványra sikeredett ez az ob”.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: KJC.hu)