A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztályának tagjai április 14-én Zalaegerszegen jártak, a Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség és a Zalaegerszegi Judo SE nyílt regionális versenyén.




A nagy létszámú viadalra több régióból is érkeztek klubok, az NTE 1866 tizennégy fiatallal képviseltette magát, akik tizennégy éremmel (négy arany, négy ezüst és hat bronz) tértek haza.

A diák D-korcsoport (10 év alattiak) játékos vetélkedőjén három kanizsai gyermek indult, közülük ketten először léptek versenyen tatamira. Orbán Noémi (24 kg) összevont lány-fiú csoportban – a csoportban egyedüli lányként – kétszer veszített, egyszer győzött, így a harmadik helyért járó érmet kapta meg. Horváth Mátyás (24 kg) mindhárom meccsét elveszítve a harmadik helyen végzett – az elmúlt héten brillírozott, most egy másik, rosszabb formát hozott. Zuber András (+41 kg) alig két-három hónapos judoismerettel először állt tatamira versenykörülmények között. Ellenfele súlyban is nagyobb volt, Andris meg is volt illetődve, így alul maradt, második helyezett lett.

A diák C-korosztályban ugyancsak hárman indultak és ugyancsak ketten először álltak tatamira. Kovács Dominik (30 kg) három vereséggel a harmadik helyen végzett, Musztács Izabella (41 kg) egy ellenfelét kétszer legyőzve aranyérmet szerzett. Zuber Levente (50 kg) egy győzelemmel és egy vereséggel második lett első versenyén.




A diák B-korosztályban Kovács Ákos (32 kg) két győzelemmel és egy vereséggel lett második, Szeghy Tamás (38 kg) négy kenény megnyert mérkőzés után a négyes elődöntőben vereséget szenvedett klubtársától (így a harmadik helyen zárt), Lipódi Mártontól, aki három győzelemmel és egy vereséggel került a négyes mezőnybe, a döntőben azonban nem tudta érvényesíteni akaratát, így második lett.

Garai Emese a 40–45 kilogrammos összevont súlycsoportan két győzelemmel lett aranyérmes. Garai Nimród (50 kg) három győzelemmel és egy vereséggel – győzelmi pontarány miatt – az első helyet szerezte meg. Nagy Adrián (+61 kg) két győzelem után állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A serdülő korcsoportban Kovács Zoltán (50 kg) a kemény mezőnyben egy győzelemmel és két vereséggel bronzérmes lett, Lipódi László (60 kg) két vesztett mérkőzést követő győzelemmel pontarányban alulmaradva a harmadik helyen végzett.
Felkészítő edzőik: Mester József, Mester Marcell, Mester Józsefné.

„Négy kezdő versenyző fiatalunk teljesítménye jónak nevezhető – értékelt Mester Józsefné. – Kiálltak és megpróbálták megcsinálni a tanult technikájukat. Hármuknak legalább egy győzelmet sikerült elérni, ami remélhetőleg motiválni fogja őket a jövőbeni versenyzésre. A korosztályos versenyzők eredménye egyénenként változó, az elmúlt heti kitűnő teljesítmény után néhányan gyengébben szerepeltek, mások pedig sokkal jobban. Az egy súlycsoporton belül versenyző fiataljaink közötti rivalizálás kedvező motiváló hatása mellett, az elkedvetlenedés is megjelent, ami nem vezet jóra.

A leányok mezőnye nagyon foghíjas, ami azért nem jó, mert nem tudja versenyzőinket egy nagyobb létszámú mezőnyben folyó, keményebb küzdelmekre felkészíteni, pedig nagyon közeledik a diákolimpia, amelyre ezek a felkészítő versenyek nagyon fontosak. A következő héten Pápán lesz lehetőség a következő bizonyításra. Mindannyiuknak gratulálunk eredményeikhez!”

A Nagykanizsai TE 1866 május 5-én szombaton regionális versenyt rendez.

 

{google_docs}/images/stories/2018/versenykiiras/nte.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: NTE 1866)