Igazán eseménydús az április a Nippon Sport Judo Club sportolói számára: a klub judokái április első hétvégéjén három versenyen vettek részt, a második hétvégén pedig Zalaegerszegre látogattak.




Április 7-én a Nippon Sport Judo Club egyszerre három helyszínen is versenyzett. A legkisebbek az Újbudai Judo Akadémián a Nyuszi-kupán ismerkedtek játékos formában a versenyzéssel. A legkisebbek – Mickel Márkó, Szajbert Ákos, Tölgyesi Hunor, Simon Zalán, Szajbert Janka, Németh Nimród és Szajbert Balázs – közös edzésen vettek részt, a nyolc-tíz évesek – Tölgyesi Luca, Mickel Normi, Simon Ákos, Kovács Boti, Dubniczky Dorián, Berdó Erik és Papp Levi – pedig játékos körmérkőzéseket vívtak.

Ezalatt a diák korosztály az UTE judotermében szervezett nyílt regionális versenyen szerepelt, nem is akárhogyan: aranyéremmel zárta a küzdelmeket Kovács Márk (diák B, 50 kg) és Lénárt Levente (diák B, 38 kg), ezüstérmet szerzett Havas Balázs (diák A, 38 kg), bronzérmes lett Halász Áron (diák B, 41 kg) és Tölgyesi Bende (diák B, 38 kg), s ötödik, pontszerző helyen végzett Bánki Milán (diák A, 35 kg).

Április 7-én mutatkozott be a juniorok között a lignanói Európa-kupán Szeredás Botond is, aki a népes mezőnyben ezúttal sajnos helyezetlenül végzett a 66 kilósok között.




Április 14-én Zalaegerszegen került sor a következő nyílt regionális versenyre, amelyen a diák korosztálytól az ifjúságiig álltak szőnyegre judokák. Aranyérmes lett az ifik között Molnár Bernadett, Alacsony Levente és Szánti Gábor; a serdülők között Havas Balázs és Nagy Máté.

Ezüstérmet érdemelt Bánki Milán a diák A- és a serdülő korosztályban is, valamint Nagy Máté az ifik között. Bronzérmes lett Tölgyesi Bende és Halász Áron diák B-korosztályban. Ezúttal helyezetlenül végzett Bíró Benedek és Koroly Ádám. A Nippon Sport Judo Club pedig negyedik lett a csapatversenyben.

Nagy Patrícia vezetőedző így foglalta össze a versenyeket: „Büszkeséggel tölt el, hogy tanítványaink ilyen szép eredményeket értek el a felkészülési versenyeken!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nippon Sport JC,
Böröcz Ildikó)