Az UTE sportolója, a hatszoros magyar bajnok judós Bíró András Zsolt (képünkön balról) a tudományos életben és a katedrán is megállja a helyét!




Dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere nyitotta meg az eddig példa nélküli kezdemenyezést, amelynek során rendhagyó történelem órát tartott „Magyar őstörténet a természettudományok tükrében” címmel Bíró András Zsolt antropológus-humánbiológus, a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója.

A tudományos ismeretterjesztő előadás keretében a magyarság őstörténetének természettudományos (antropológiai, genetikai) megközelítését ismerhették meg az újpesti  gimnazisták. A rendkívül érdekes előadás egyik Újpestet is büszkeséggel eltöltő kuriózuma, hogy Bíró András Zsolt előadó – aki egyben a Magyar Turán Alapítvány elnöke – erős újpesti kötődéssel rendelkezik, több évtizede az UTE igazolt sportolója, hatszoros magyar bajnoka judóban.




Szatmári György (jobbról) a berlini ifjúsági Ek dobogóján


Az UTE judoszakosztálya sokszor ünnepelhetett az elmúlt napokban. A kecskeméti felnőtt országos bajnokságon például Monori Dániel (60 kg) és Lőrinc Renáta (70 kg) ezüst-, Maróti Alexandra (57 kg) bronzérmes lett, Szatmári György (60 kg), Pongrácz Bence (66 kg), Kármán Andrea (57 kg) az ötödik, Illés Tamás (81 kg) és Hegedűs Hanga (63 kg) pedig a hetedik helyen végzett.

A hétvégi berlini ifjúsági Európa-kupa viadalon a rangos és népes mezőnyben Szatmári György (60 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Ugyanezen a hétvégén Lignanóban a juniorok csatázta Európa-kupa érmekért, itt az UTE judósai közül Waczulik Richárd (+100 kg) és Kármán Andrea (57 kg) a kilencedik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: UTE Judo
Fotó: UTE Judo
EJU, Falk Scherf)