Kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató, vidám hangulatú, családias nyílt napot tartott a Pápai Judo Akadémia azzal a céllal, hogy a szülők és természetesen a gyerekek kicsit közelebbről is megismerkedhessenek a nemrég megalapított egyesület távlati céljaival, terveivel, edzőivel.




További képek az eseményről: KLIKK IDE!


Nagyon sokan gyűltek össze a Pápai Küzdősport Centrumban, ahol a február végén a Judo a Pápai Sportért Alapítvány sportolóiból és támogatóiból megalakult akadémia igyekezett kicsit megmutatni mindent abból, mit is kívánnak az elkövetkezendő években, évtizedekben létrehozni. A csaknem százhúsz megjelentet Mezei Csaba megbízott szakmai vezető köszöntötte, aki ezután bemutatta az edzői gárdát.

„A másik két pápai székhelyű judoklub közül a Dózsa József Judo SE fogadta el a meghívást, a klubot képviselő két ifjú mestert a Pápai Judo Akadémia vezetői külön köszöntötték – tájékoztatott Mezei Csaba szakmai vezető. – A program első harmadában a judokák és a szülők megismerhették az akadémia vezetőséget, a csoportok vezetésére felkért edzőket, akik néhány mondatban szintén elmondták szakmai terveiket.”




A bemutatkozások után a szülők, nagyszülők a gyerekekkel közösen pici judós átmozgatáson vehettek részt, volt gimnasztika, egy kis eséstanulás, önvédelem, sőt a vállalkozó kedvűek még egy judodobást is kipróbálhattak.

„Nagy élmény volt a gyerekeknek is, hogy a szülők, testvérek, akik eddig csak kívülről nézték az edzéseket, most velük együtt sportoltak – folytatta Mezei Csaba. – A családi nap befejezése az ajándékozás volt, a Pápai Judo Akadémia mesterei minden jelenlevő gyereknek judós ajándékot adtak.”

A teremben egy kis judós kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, az akadémia edzői, sportolói elhozták korábban megszerzett érmeiket, kupáikat, trófeáikat, amelyeket bárki megcsodálhatott, kézbe vehetett. Nem minden nap van lehetősége az embernek egy Európa-bajnoki aranyat, világbajnoki érmet fogni, és talán ez újabb motiváció lesz a sportolóknak, hogy igenis érdemes keményen dolgozni, hisz a sok-sok munkának mindig meglesz az eredménye.




„Köszönjük szépen mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelt bennünket ezen a jeles napon, és köszönjük a bizalmat, hogy a gyerekeitek oktatását az akadémia edzőire bízzák” – tette hozzá Mezei Csaba.

A Pápai Judo Akadémia a judo minden szegmensével igyekszik foglalkozni, ideértve a versenysportot, a kata képzést, az önvédelmet is, valamint azok oktatását is, akik csak hobbi szinten szeretnének sportolni. Az Akadémia edzői csapatát jelenleg tíz fekete öves mester alkotja, akik mind társadalmi munkában végzik a judo oktatást a legkisebbektől kezdve egészen a veterán korcsoportig.

Az akadémia elnökének dr. Szokolyi Szabolcsot kérték fel, aki örömmel vállalta el a felkérést, hiszen – mint mondta – egy évtizede elkötelezetten támogatja a pápai judo fejlesztését.

„Azon az úton kívánunk továbbra is haladni, amelyet a Judo a Pápai Sportért Alapítvány edzői már megkezdtek, csak talán kicsit még profibban. Úgy gondolom, nagyon jó közösség alakult ki itt az akadémián belül, ezt is gondolom az egyik legfontosabb dolognak, a közösségépítést. Arra törekszünk, hogy kellő türelemmel és törődéssel jó hangulatú, motivált és megtartó szellemiségű pápai sportközösséget építsünk.”




A Pápai Judo Akadémia következő eseménye az április 22-i 6. Bakony-kupa lesz.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Papa-ma
Haraszti Gábor írása)