Megszerezte első magyar bajnoki érmét a Judo a Pápai Sportárt Alapítvány csapata: Szabó Szilvia a veterán országos bajnokságon lett ezüstérmes. A jubileumi, 20. Hungarian Masters Opent Százhalombattán rendezték meg.




Ugyanazon a hétvégén Kecskemét adott otthont a 2018-as első osztályú magyar bajnokságot, amelyen a Judo a Pápai Sportárt Alapítvány mind a négy felnőttkorú versenyzője elindult.

„Tették ezt úgy, hogy finoman fogalmazva is esélytelenek voltunk – olvashatjuk a klub Facebook-oldalán. – Amatőr versenyzőkként, heti két-három edzéssel felvenni a versenyt profi, félprofi versenyzőkkel szemben, hát nem kis kihívás. Mezei Dorina és Gajdosi Bianka életében először szerepelt első osztályú bajnokságon, egyikük sem vallott szégyent. Bianka a sokszoros bajnok Ábráhám Titanillával kezdett, Dorina pedig a junior Európa-bajnok Pupp Rékával. Nem nyerték meg a mérkőzést, ennek ellenére mindketten jól harcoltak, pontot, pontokat szereztek csapatunknak, Dorina ötödikként, Bianka pedig hetedikként végzett.




Meksz Alexa a saját súlycsoportjánál eggyel feljebb, a 63 kilogrammos súlycsoportban mérettette meg magát, ahol tudomásul kellett vennünk, hogy igenis számít a méret. A Karakas Hedvig nevével fémjelzett, 17(!) fős súlycsoportban két győztes mérkőzéssel hetedik helyet sikerült ezúttal megszerezni.

Fábiánné Reiner Cecília úgy vállalta a versenyt, hogy a térdét már hónapokkal ezelőtt műtétre jegyezték elő, ám azért, hogy a csapatunknak segítsen, inkább elhalasztatta az operációt, adatott magának egy injekciót, és elindult. A legjobb négybe jutás után a későbbi győztes Nagy Kitti megállította, így a nap végén a bronzéremért küzdhetett. A térde a megterheléstől a duplájára dagadt, ám hiába kértük, hogy ne vállalja a bronzmeccset, Cili mindenképp küzdeni akart.

A bronzéremért vívott csatát az egész terem ámulva nézte,, hogy Cili a nála húsz évvel fiatalabb tatabányai lány ellen úgy harcolt, hogy bicegett, az egyik lábát gyakorlatilag be sem tudta hajlítani. Végigment a mérkőzés, a fiatalabb versenyző egy vazari értékű dobással győzött, így Cili Dorinához hasonlóan az ötödik helyen végzett. Cili versenyzését látva a volt japán szövetségi kapitány, Nandzso Micutosi felesége a küzdelem után meghajolt a mi lányunk előtt.

Nem sikerült érmet nyernünk, ám abszolút nincs hiányérzetünk. Lányaink megtették, amit megtehettek, így az egyesületi pontversenyben 96 ponttal gyarapodtunk, ami több, mint a fele annak, amit tavaly egész évben gyűjtöttünk. Gratulálunk mind a négy lánynak, nagyon büszkék vagyunk rátok! Hajrá Pápua!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Judo Pápa
Fotó: Judo Pápa,
Ász Sport Fotó)