Bajnoki címmel a zsebükben térhettek haza Veszprémből a Debreceni Sportcentrum-SI judokái, akik hazai pályán, sőt, külföldön is bizonyítottak.




Március harmadik hétvégéjén Veszprémben rendezték meg az ifjúsági korcsoport országos bajnokságát, amelyen a Debreceni SC-SI versenyzői közül Gönczi Dorina (képünkön a dobogó tetején) aranyérmet szerzett, Gönczi Mirtill a dobogó harmadik fokára küzdötte magát, Nagy Orsolya Zsófi pedig a pontszerző ötödik helyen zárt!




Harmincöt súlycsoportban 249 judoka lépett tatamira a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezett versenyen. A 2006-os (diák A-) és 2007-es (diák B-korcsoport) korosztályok számára kiírt Magyar Kupán a rendező Debreceni Sportcentrum-Sportiskola judósai négy éremmel zárták a napot. A Fekete Zsolt-emlékversenyen huszonöt klub osztozott az elsőségeken, negyvenkilencnek volt dobogós helyezése, továbbá hatvanegy egyesület ért el legalább egy pontszerző helyezést.




A DSC-SI judokái közül a 36 kilogrammos Juhász Zita (diák A) a döntőben a fővárosi Sebestyén Zorát legyőzve bizonyult a legjobbnak, Raus Kíra Emma (diák B, 30 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A fiúknál Kriuchkov Valentin (diák A, 38 kg) és Korláth Iván (diák A, 42 kg) is ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésnél, Vicsotka Péter (diák A, 54 kg) pedig az ötödik helyet szerezte meg.




A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola sportolói kiválóan szerepeltek Izraelben a Nerosh-kupán. A DSC-SI tehetségei testvérvárosi kapcsolatok révén vettek részt a Rishon LeZionban tizennyolc ország judokáit felvonultató versenyen.

Négy korosztályban összesen három arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet sikerült begyűjteni a tatamin. Juhász Zita, Gönczi Mirtill és Wladimír Danica is felállhatott a dobogó legfelső fokára, Raus Kíra Emma, Gönczi Dorina és Pusztai Botond pedig egyaránt a második helyen végzett. A Gönczi testvérpár, Mirtill és Dorina két korcsoportban is megmutatta tudását, a 2001-2002-es születésűeknél előbbi ezüst-, utóbbi bronzérmet szerzett.

Mindeközben a ceglédi serdülő országos diákolimpián Kondé Levente a harmadik helyen zárta a versenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Debreceni SC-SI)