A jó eredményekkel nem vártak tavaszig a Mogyi-Bajai Judo Club versenyzői, szép eredményeket értek el a nemzetközi színtéren épp úgy, mint a hazain.




A varsói női European Open viadalon huszonnégy ország 147 indulója között két bajai mogyis judós is lemérte felkészültségét. Balogh Daniella sajnos az első mérkőzésén vereséget szenvedett a későbbi harmadik helyezett holland vetélytársától. Szigetvári Mercédesz kiemeltként kezdte a versenyt , majd a legjobb négy közé jutásért a tavalyi U23-as Európa bajnok ukrán sportoló győzte le, s a döntőbe jutásért egy olasz versenyző sem jelentett akadályt. Merci a fináléban vereséget szenvedett az idén már egyszer legyőzött ukrán versenyzőtől, így a dobogó második fokára állhatott fel! Az ezüstérem mellett újabb értékes pontokat gyűjtött a felnőtt világranglistán.

Két bajai résztvevővel zajlott a negyvenegy ország háromszáz indulóját felsorakoztató prágai férfi European Open-viadal. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, végül Végvári Martin és Köller Milán is a kilencedik helyen végzett.




Jól szerepeltek a bajaiak az év első országos bajnokságán is. A siklósi junior ob-n látszott Radics Attila és Hammer Erik tanítványain, hogy nagyon akarnak bizonyítani, s a sok elvégzett munka meghozta az eredményét: a Mogyi-Bajai Judo Club negyvenhat egyesület között az éremtáblán az előkelő harmadik helyet szerezte meg!


Junior országos bajnokság, Siklós

Aranyérmes: Katzenmajer Kíra (63 kg), Szigetvári Mercédesz (+78 kg)
Ezüstérmes: Andrási Gellért (55 kg)
Bronzérmes: Andrási Márton (55 kg), Perger Ivett (52 kg)
Ötödik helyezett: Tóth Eszter (52 kg)
Kilencedik helyezett: Tarnai Kevin (55 kg)




A ceglédi serdülő diákolimpián három judós képviselte a bajai színeket, Szalai Elizabet (52 kg), Szalai Natália (48 kg) és Péter Ákos (60 kg), közülük Szalai Elizabet az ötödik helyen végzett.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Mogyi-Bajai JC)