Kimagasló sportteljesítmények elismeréséül nagyszabású gálaműsort tartottak Gútán. Kis túlzással a maga nemében sportnagyhatalommá váló egykori mezőváros legsikeresebb sportolói előtt tisztelgett. A díjazottak között volt a judós Szabó Margaréta és Szabó Veronika (mindkettő aranysáv), Keszeli Róbert (ezüstsáv) és Angyal Márk (bronzsáv).




A judós Szabó Veronika Kárpáty Ernőtől fogadja a gratulációt


Semmivel sem spóroltak a gútai művelődési központ színháztermében tartott sport témájú show-nál, amely a városban minden idők leglátványosabb műsorává lépett elő. Az egyéni és csapatsikerek mellett a szórakozásra is kellő hangsúlyt fektettek, a japán kardbemutató, illetve a könnyűzenei egyveleg méltó keretet adott az ifjú sportolók 2017-es kiértékelésének. Amint azt a szervezők elmondták, szándékosan ilyen nagyszabásúra tervezték, mivel a kimagasló eredmények megünnepléséhez ilyesfajta színvonal dukál. Ezzel többen is egyetértettek és a közönség lélegzetvisszafojtva nézte a mintegy kétórás gálaműsort.

Horváth Árpád, polgármester megnyitó beszédében rövid visszatekintésben megemlítette a sportolók kiértékelésének folyamatát, valamint megfogalmazása szerint napjainkban a sport a reneszánszát éli és ez tapasztalható Gútán is.

„Szerencsére nemcsak a siker- és eredményorientált sport van a középpontban, de a szabadidősportok is nagyon népszerűek. A munka utáni regenerációs tevékenységbe egyre többen kapcsolódnak be. A közép- és idősebb generáció tagjaival találkozhatunk a jóga, a fittness, a kondi és egyéb hasonló foglalkozásokon. De megtelnek esténként a hobbiból focizókkal a futballpályák és a tornatermek is. Másik lényeges eleme a kisdiákok és gyerekek bekapcsolódása a sportba. Öt- és hatéves gyerekeket látunk a tatamin, apró lányok hozzák a sikereket kézilabdában, a kerékpárról alig érnek le a picurka lábak és olyan akrobatikus elemeket mutatnak be, hogy eláll az ember lélegzete. Sorra aratják a sikereket a futballban a kölyök csapataink. Olyan színvonalas tornákat rendeznek, hogy az becsületére válna bármely első osztályú csapatnak is” – mondta beszédében a polgármester. Hozzátette, a sport egy egész országot képes megmozgatni és utalt a téli olimpiára, ahol történelmi jelentőségű magyar sikerek is születtek. Úgy mondta, ilyesmi csodát képzel el Gútának is.




Szervezésileg a gálaműsor a gútai önkormányzat mellett működő sport- és ifjúságnevelési bizottság feladata. Kárpáty Ernő, a bizottság elnöke emberire és lazára vette a beszédét, amit több ifjonc tapssal és nevetéssel jutalmazott. Hozzájuk is szólt, amikor önmagáról, mint sportemberről és a sikerei mellett kudarcairól is mesélt. Úgy fogalmazott, a sportgála kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a sportkedvelők összejöjjenek és egy beszélgessenek ebben a rohanó világban. Kárpáty kifejtette, a rendezvény célja megmutatni a gútai kiválóságokat nemcsak a városnak, hanem a régiónak.

„Évente kiértékelünk titeket, akik önmagatok fejlesztésével és sikereitekkel hozzájárultok a gútai sportélethez. Ha alázatosak és kitartóak vagytok, a sport olyan szerves részévé válhat életeteknek, amivel sikereket érhettek el, és azzal másoknak is adhattok-adtok. Megajándékoztok minket a lehetőséggel, hogy büszkék lehessünk rátok, hogy büszkék lehessünk arra, hogy gútaiak vagyunk. Életetekkel, eredményeitekkel példát mutattok a társaitoknak, és minden embernek. Így formáltok összetartóvá, jobbá egy közösséget, egy egész várost” – mondta Kárpáty Ernő.




Három kategóriában osztották ki a díjakat, míg a tizenöt év alatti és feletti kategóriába sávokra osztva jutalmazták a sportolókat, a csatatoknál sorrendet állítottak fel. Külön kategóriát hoztak létre azok számára, akik gútaiként más városok sportcsapataiban versenyeznek. Elmondható, hogy többségük a jégkorongnál jeleskedik, hiszen Gútán egyelőre nem működik ilyen klub. Az Év sporteseménye is kihirdetésre került. Idén ezt az elismerést a BC Knives kosárlabdaklub érdemelte ki a tavalyi, immár tizedik Streetballtornájával, amit rekordszámú részvétel mellett tartottak meg.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Bumm
Borka Roland írása
Fotó: Füri Gábor)