A Diósdi DSE judósai az elmúlt napokban több rangos versenyen is részt vettek: jártak Miskolcon, Olaszországban, Kaszón és Újpesten is.




Február 17-én Miskolcon rendezték meg az ifjúsági korosztály második válogató versenyét, az Ebmex-kupát. Hat disódi versenyző indult a megmérettetésen. Büki Viktória még serdülő korosztályúként indult a tizennyolc év alattiak mezőnyében, és bravúros szerepléssel az 52 kilogrammos súlycsoport győztese lett. Hajdu Ilang is magára talált új súlycsoportjában (48 kg), három sima győzelemmel a dobogó legfelső fokára állhatott. Bodor Sára (57 kg) is remekül dolgozott, ami ezúttal a pontszerző ötödik helyre volt elég. Darabos Márk az ötödik, Dávid Éva a hetedik, Vargha Zsolt a kilencedik helyen végzett.


Bemutatkozás a nemzetközi mezőnyben

Február 10-től az olaszországi Follonicában rendezték meg az idei első ifjúsági Európa-kupát, amelyen három diósdi válogatott versenyző képviselhette a csapatát és az országot. Elsőéves ifjúságiként ebben a korosztályban nincs könnyű dolga a sportolóknak, de helytálltak a nemzetközi mezőnyben.

Hajdu Ilang első ellenfele egy két évvel idősebb olasz lány volt, akit alig egy perc alatt egy fojtástechnikával sikerült legyőzni. Ezt követően sem kapott könnyű ellenfelet, a tavalyi Ázsia-bajnok üzbég versenyzővel került össze, akitől vereséget szenvedett. Bíztunk a folytatásban, de sajnos az üzbéget leléptették a következő meccsén, így nem vitte tovább Ilangot.

Bodor Sára az első meccsén a későbbi bronzérmes olasz lánnyal kezdett, szoros meccs volt, de sajnos nem sikerült felükerekedni rajta. Vigaszágon folytathatta versenyzőnk egy ecuadori ellenféllel, de ez a meccs sem sikerült.

Vargha Zsoltnak (81 kg) is olasz versenyző jutott. Zsolt derekasan küzdött, de az ellenfél jobbnak bizonyult. Sajnos nem volt lehetősége a vigaszágon szépíteni, mert ellenfele nem vitte tovább. Bár pontszerző helyezést nem sikerült elérni versenyzőinknek, bizakodóak vagyunk, hiszen nem voltak nagy különbségek és ez biztató a következő két évre nézve, amelyet ezen kívül még ebben a korosztályban töltenek.


Pontszerző helyek a diákolimpiáról, érmek a budapesti régióból

Február 4-én Kaszón rendezték a serdülő B-korosztály (2005) diákolimpiai országos döntőjét, amelyen a fiúk mérhették össze tudásukat. Balog Bálint (45 kg) és Bodor Sebestyén (50 kg) egyaránt a pontszerző ötödik helyen végzett, Jüttner Ábel (36 kg) pedig hetedik helyezést ért el.

Február 10-én a fiatalabbakra került sor. A diák A-, B- és C-korosztályú (2006-2008) versenyzők a budapesti régió versenyén indultak, amelyre az UTE judocsarnokában került sor. Első idei versenyükön remek eredményeket értek el: aranyérmes lett Jüttner Janka és Révay Balázs, ezüstérmes Kisfaludi Eszter és Darabos Gergő, bronzérmet szerzett Vörös Vilmos. Tölgyfa János a negyedik, Szatmári Szabolcs pedig az ötödik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Diósdi DSE)