Remekeltek a BHSE judósai az elmúlt hétvége nemzetközi versenyein: Salánki Evelin és Szabó Katinka dobogóra állhatott Rómában, Miskolcon pedig a klub ifjúsági versenyzői gyűjtöttek érmeket.




Salánki Evelin (balról) a döntőig menetelt Olaszországban


Amint arról a Judoinfo is beszámolt, a római női European Open-viadalon Salánki Evelin a döntőig menetelt a 78 kilogrammos súlycsoportban, s végül ezüstérmet akasztottak a nyakába. Az 52 kilogrammosok között Szabó Katinka szerepelt nagyszerűen, pályafutásának első European Open-érmét megszerezve a dobogó harmadik fokára állhatott fel.




Szabó Katinka (balról a harmadik) a dobogón Rómában


Miskolcon rendezték meg a nemzetközi ifjúsági EBMEX-kupát, amelyen a BHSE tizenöt fővel képviseltette magát. A csapat a szokásos jó hangulatban küzdötte végig a napot.




Bajcsev Vivien (balról a második) ebben az évben mindent visz a hazai tatamin


Bajcsev Vivien aranyérmet szerzett a 70 kilogrammos súlycsoportban, a Honvéd fiatalja ebben az évben valamennyi magyar versenyt, amelyen elindult – legyen az ifjúsági, junior vagy felnőtt korcsoportú – magabiztosan nyerte meg. Miskolcon sem talált legyőzőre, határozott versenyzés után felállhatott a dobogó legfelső fokára. Egy nagy visszatérője is volt a csapatnak: Demeter Marcell öthónapos kihagyás, sérülésből való felépülése után először állhatott versenyen tatamira.


Ebmex-kupa, Miskolc

Aranyérmes: Bajcsev Vivien (70 kg)
Ezüstérmes: Vit Lili (63 kg), Íjjas Attila (90 kg), Pribojszki István (+90 kg)
Ötödik helyezett: Szöllősi Benjámin (42 kg), Demeter Marcell (73 kg)
Hetedik helyezett: Salamon Márta (52 kg), Kusztván Zsófia (57 kg), Szőllősi Gergely (46 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: BHSE
Fotó: EJU, Gabriel Juan és
BHSE)