Január 27-én ismét Győr adott otthont egy rangos judoeseménynek. Az ifjúsági országos rangsorversenyen öt judoka képviselte a Nippon Sport Judo Clubot. Sok indulóval, nagyon kemény meccsek várták a sportolókat.




Molnár Bernadettnek (57 kg) ezúttal egy küzdelme volt, hamar búcsúznia kellett a versenytől. Alacsony Levente a 81 kilogrammos súlycsoport legkönnyebb indulója volt. Jól küzdött, egymás után nyerte meccseit, de az elődöntőért vívott párharcban alulmaradt. A bronzéremért is derekasan küzdött, és csak egy hajszálon múlt a győzelem, végül ötödik helyezéssel fejezte be a versenyt.

Képes Gergely a 73 kilogrammosok között indult a maga 69 kilójával. Szépen judózott, több meccse is volt, végül azonban helyezetlenül zárta a versenyt. De látszott a teljesítményén, hogy az elmúlt másfél évben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Nagy Máténak (46 kg) ezúttal egy meccset tartogatott a verseny, de ebből is nagyon sokat tanult lelkileg.

Szanyikovách Sebőnek (50 kg) is kemény harcokkal teli napja volt. Az új szabályok bevezetésével sok küzdelme igen-igen hosszasan elhúzódott. Egymás után négy olyan meccse is volt, ahol a négy perc küzdelem után hat-tizenkét perc hosszabbítás döntött a továbbjutásról. Az utolsó meccsén egy befordulásnál arca esett és a szája felrepedt. A vérző sebe ellenére hatalmas akaraterővel folytatta a viadalt. A nap hőse címet kiérdemelte küzdeni akarásával, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy idegen nézők is neki szurkoltak. Végül a hetedik helyen végzett.

Nagy Patrícia vezetőedző így foglalt össze a versenyt: „A napot egy ötödik és egy hetedik helyezéssel zártuk… Óriásit harcoltak judokáink, nagyon sokat tanultak a versenyből. Elégedett vagyok a teljesítményükkel és büszke vagyok mindegyikükre. Rövidesen találkozunk a következő versenyen.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nippon Sport JC,
Böröcz Ildikó)