Hárman is a dobogóra állhattak a lendvai nemzetközi versenyen a Nagyatádi Judo Klub judósai közül. A mórahalmi tornán pedig az egyesület hat fiatalja is az első ötben végzett serdülő és diák kategóriában.




Minden sportolónak fontos a megmérettetés. Tanulunk belőle. Megismerjük a felkészülés nehéz munkáját, gyakoroljuk a kitartást, megtanuljuk a kudarcok és a sikerek lelki erőpróbáit.

Nagyatádi Judo Klub mindig nagy hangsúlyt fektetett a tehetséges és lelkes judokák versenyeztetésére. Idén január 13-án rendezték meg Lendván a 20. Pokal Borilnih Vescin nevű viadalt, a nívósan lebonyolított versenyen 48 klub csaknem 450 versenyzője vett részt számos országból. Komoly küzdelemben mérkőzhettek meg Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Ausztria és Lengyelország versenyzői. A Nagyatádi Judo Club Novák Szilvia edző irányításával négy versenyzővel képviseltette magát a rangos versenyen, és kiváló eredmények születtek.

Rácz Vivien (U16, 52 kg) az ötödik helyen zárt, Krápecz Natasa (U14, 32 kg) aranyérmet szerzett. Krápecz Levente (U12, 38 kg) nagyon erős, huszonegy fős mezőnyben léphetett a dobogó harmadik fokára, míg Takács Sára (U12, 52 kg) megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit.

Ezt követte január 27-én a 3. Molnár Franciska-emlékverseny, amelyet Mórahalom judoklubja rendezett. A csaknem 300 induló versenyző komoly küzdelmét izgulhatták végig a kísérő szülők és edzők.

Serdülő kategóriában Krápecz Natasa ezüstérmes, Gurbács Juli ötödik lett, a diákok között Stróhmajer Bence és Kliment Zalán a második, Takács Sára a harmadik, Krápecz Levente pedig a negyedik helyen végzett.

„Nagyon meglátszott a gyerekeken a jó felkészülés, gratulálok nekik és az edzőknek is. Igazán komoly, küzdelmes párharcokat láthattunk mindkét versenyen. Köszönet a gyermekek kitartó munkájáért és a szülők segítségéért” – fűzte hozzá Krápecz László, az egyesület elnöke.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Atádhír
Gresa Lívia írása)