2018. február 02.

Ungvári Miklós látogatta meg a pápai judósokat

A Judo a Pápai Sportért Alapítvány meghívására Pápára látogatott a magyar judo ikonikus alakja, a londoni olimpia ezüstérmese, a háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós. Az év magyar judósának hatszor megválasztott sportoló első alkalommal látogatott el Pápára, vendéglátói pedig gondoskodtak arról, hogy tartalmasan teljen a Pápán töltött két napja.
További fotók Ungvári Miklós pápai látogatásáról: KLIKK IDE!


„Miklós egy tavaly év végi vállműtét után lábadozik, így tudta elfogadni a meghívásunkat – mondta el Mezei Csaba, az alapítvány kuratóriumi elnöke. – Tudtuk, hogy olimpikonunk remek lovas, imádja a szép vidékek bebarangolását lóháton, ezért pénteken egy óriási lovas túrát szerveztünk neki a vadregényes Bakonyban. A négyórás túra alatt a bajnok ellátogatott Pénzesgyőrre, Szépalmára, és megtekintette a Bakony közepén álló várromot is. Este a Judo Pápa és a Bakony Judo Klub vezetőivel, edzőivel munkavacsorán vett részt, ahol a pápai edzők közelebbről is megismerhették Miklóst, kicsit beleláthattak egy profi sportoló életébe.”

Másnap reggel kicsik és nagyok izgatottan gyülekeztek a pápai dodzsóban, ahol a közös bemelegítés után a kiváló sportoló néhány mozdulatot megmutatott abból, miért is tartják őt az egyik legjobb judósnak. A két pápai klubon kívül a sárvári Sakura Egyesület és a gyarmati Dózsa SE judokái is jelen voltak, szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a szőnyegen.
„A kétórás tréning első felében Miki versenytechnikákat, taktikákat mutatott a gyerekeknek, a második részben pedig kérdezhettek tőle a kis judokák – folytatta Mezei Csaba. – Miklós elmesélte többek között az olimpiai élményeit, hogy milyen érzés megnyerni egy Európa-bajnokságot, és hogy kell felkészülni egy világversenyre.”

„Nagyon köszönöm a pápai judósok meghívását, örülök, hogy ennyien eljöttek ma, és annak ellenére, hogy nemrég egy vállműtéten estem át, bízom benne, hogy meg tudom mutatni mindenkinek, hogy tudok még közlekedni a tatamin – mesélte mosolyogva az edzés előtt az ötödik olimpiájára készülő versenyző, aki még londoni ezüstérmét is elhozta megmutatni a gyerekeknek.

– Mivel nagyon vegyes a korosztály, igyekszem egy olyan csokrot összefűzni, amiből mindenki kedvére csemegézhet és természetesen a felmerülő edzői kérdésekre is szívesen válaszolok. 2012 óta országhatáron belül és a nagyvilágban is hírvivője vagyok ennek a csodálatos sportágnak, célom, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a sportágat, Pápán úgy látom erre nincsen szükség, hiszen szemmel látható az a tisztelet és alázat, mely a judot körülveszi. Gratulálok az edzőknek és arra biztatom a gyerekeket, hogy merjenek nagyot álmodni, mert minden csak rajtuk múlik - mondta Ungvári Miklós.
A délelőtti, jó hangulatú edzés végén természetesen a közös fényképek sem maradhattak el, hiszen nem minden nap lehet egy olimpia ezüstérmes sportolóval találkozni. Ungvári Miklós a Várkertfürdőben pihente ki a hétvége fáradalmait, pápai judos barátaival egyebek mellett kipróbálta a felújított szaunát is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Pápa-ma,
Haraszti Gábor írása
)