„Összességében 2017. sikeresnek mondható, hiszen ez az év elsősorban a csapatépítés és a taglétszám növelés jegyében telt” – ezzel a bevezetővel kezdte elemzését Végh Tibor vezetőedző a judósok hagyományos évértékelő rendezvényén.




Amint elmondta: újabb régi álom vált valóra, önálló edzőtermet kaptak. Szeptembertől ideális körülmények között készülhettek sportolóik az őszi versenyidőszakra, akik tavaly huszonhárom alkalommal indultak hazai és nemzetközi versenyeken. Ebből hat korosztályos országos bajnokságon, ahol két ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek.

Országos diákolimpiákon két bronzérmet zsebeltek be, Magyar Kupákon pontszerző helyezéseket értek el. Több regionális rangsorversenyen és egyéb meghívásos megmérettetésen vettek részt Debrecenben, Zalaegerszegen, Pakson, Siklóson, Veszprémben, Pápán, Győrben, Koroncón, Budaörsön, Százhalombattán, Tokodaltárón és Tatabányán. Nemzetközi versenyekre is eljutottak az ausztriai Leoben, majd Zeltweg városokba, és a szlovákiai Gútára. Két nyári edzőtábort szerveztek, edzőik pedig háromszor vettek részt szakmai továbbképzésen – sorolta az eseményeket a vezetőedző.




File Beáta jegyző köszöntőjében azt emelte ki, hogy az önkormányzat betartotta egy évvel ezelőtti ígéretét, és 19 millió forintos beruházás keretében elkészült a volt Arany iskola tornatermében a minden igényt kielégítő edzőterem, a kiszolgáló egységekkel együtt.

„Mindenképpen kiemelném, hogy az önkormányzati elvárások változatlanok: minél több fiatallal ismertessék meg a sportág alapjait, amelyeket már az óvodában és az iskolában is oktatnak az edzők, eredményes szereplésükkel pedig vigyék Oroszlány jó hírét az országban, s határainkon kívül” – fogalmazott a jegyző.

Az eseményen ezt követően adták át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak az elismeréseket.

A 2017-es év legjobbjai: Gyurkovszky Szilárd, Áncsák Kitti, Asztalos Balázs, Lóth Ádám, Pinke Zsófia, Csontos Patrícia, Balázs Roland, Müller Olivér, Praveczki Tamás, Németh Alexander, Kapitány Balázs, Wertheim Dominik, Gánics Torda, Galamb Gergő, Kapitány Róbert, Kakas László, Petrov Ádám, Bőhm Péter, Ferkó Szabolcs, Baliga György, Parti Petra, Juhacsek Renáta

A leglelkesebb kezdők: Áncsák Manna, Müller Krisztián, Végh Koppány, Rózsa Lili, Nagy Márk, Krasznai Levente, Cseszregi Roland


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Oroszlány)