A baj, a közös tragédia összekovácsolja az embereket. Tavaly márciusban Vaskó Sándor Decsen lévő családi háza porig égett, ezért amikor értesült arról, hogy Ráckeresztúron hasonlóképpen járt egy házaspár, azonnal kocsiba ült, és létfontosságú cikkeket szállított Magó Péteréknek.




Szekszárdról indult Vaskó Sándor, mivel a tavaly tavaszi tragédia óta kénytelen az apósáéknél meghúzni magát a családjával. Amint arról a Judoinfo is beszámolt, a tragédia után a judósok is igyekeztek segíteni a családnak, a Bakony-kupán is gyűjtést szerveztek, s az olimpiai érmes úszó is árverést tartott, hogy segíthessen.

„Még mindig nem kaptunk építési engedélyt Decsen – újságolja Vaskó Sándor –, de azért volt házunkban karácsonyoztunk, a lefóliázott romok között állítottunk fel karácsonyfát.”

Vaskó Sándor annak különösen örül, hogy mind a négy gyermeke cselgáncsozik, ez némileg feledteti búját-baját, no meg az, hogy a 15 éves Kamilla bronzérmes lett az országos ifjúsági judobajnokságon.

„Az én esetem után létrehoztunk egy egyesületi pénzalapot a hasonló káresetek enyhítésére. Ezért jöttem autóval Ráckeresztúrra, és ruhát, ágyneműt szállítottam a fiataloknak.”




„Vasárnap délutáni alvásból arra ébredtünk, hogy gomolyog a füst az új építésű, fél éve vásárolt házunkban – veszi át a szót Magó Péter, a ráckeresztúri tűzeset egyik elszenvedője. – Bár a vizsgálat folyik, de gyaníthatóan egy, a padlástérben lévő elektromos kapcsolódobozból eredhetett a baj. Házunk hetven százaléka leégett, becslések szerint csak az ácsmunkákra elmegy majd minimum két és fél millió forint.”

A harminc éves Magó Péter nehéz helyzetük közepette is kiemeli, sokan jelentkeztek azzal, hogy tudassa velük, mire van szükségük, mert szívesen segítenek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Borsonline.hu
Szabó Sándor írása
Fotó: Kadarka.net, Steiner Viktor
Bakony Judo Klub)